Navigation
Möten överallt på WebCoast

Workshopsprogrammet färdigt

”Åh, är det redan slut?” Den frågan har vi hört efter flera av de fantastiska sessioner som hållits under de tidigare upplagorna av WebCoast. I år beslöt vi oss för att göra något åt detta, och resultatet blev en spännande nyhet: Fredagsworkshops. På fredagseftermiddagen har du chans att dyka på djupet i ett visst ämne. Nu är det preliminära programmet klart.

Fredagseftermiddagen innehåller workshops om vitt skilda ämnen, hitta vad som passar dig:

Doing good business med Sociala Medier som verktyg

Under de senaste åren har fenomenet Samhällsentreprenörskap exploderat i intresse runtom i världen och har också börjat komma till Skandinavien. Genom sociala medier har nya möteplatser, affärsmodeller, samt metoder utvecklats för att bygga ett hållbart samhälle. Workshopen fokuserar på den nya trenden och vad som sker på fältet. Bert-Ola Bergstrand, doktorand vid Handelshögskolan i Oderland/Pascal kl 13.

Hur Unionen arbetade med sociala medier under SAS-krisen

Casestudie om hur ett fackförbund arbetade aktivt med sociala medier mitt under pågående krisförhandlingar. Kl 15.30 (Observera tiden!) i Oderland/Pascal med Unionens pressekreterare Jennie Zetterström.

WordPress för hemsideägaren

Det dagliga arbetet med din hemsida, hur förbättrar du din sajt i olika avseenden. Kl 13 med Erik Bernskiöld, XLD Studios, i Unionen/Kelvin.

Raspberry Pi- akuten

Hur man kommer igång med Raspberry Pi samt vad man kan använda den till. Ta med dig din egen Raspberry PI, så hjälps vi åt att installera, konfigurera och annat skoj. Med Per-Olof Arnäs, Christian Dahlqvist och Stellan Löfving kl 13 i GleSYS/Ampere.

Inspiration och dialog om visuell kommunikation via bilder och video

Hur kan de påverka oss, hur kan de beskriva olika identiteter. Med Flora Cusi kl 13 i Binero/Newton.

Intranät i öppen källkod

Hur man kan bygga intranät i öppen källkod, Drupal. Kl 13 i Rabash/Couloumb med Petter Joelsson, Rabash

2013 – året då du slipper utveckla ditt nya intranät

Nu är det äntligen slut på stora resurskrävande utvecklingsprojekt, hjulet har uppfunnits tillräckligt många gånger! Ett intranätprojekt i modern tid ska inte ta ett år och kosta skjortan. Hör Johan Nlsson och Daniel Hagenfeldt från Onesys kl.14:30 (Observera tiden) i Rabash/Couloumb berätta om hur de levererar kompletta sociala intranät på en dag till små och stora företag med MyLive.

Lean UX och LUCK-konceptet i clinch

Slutsatser, tips och fallgropar med Karin Hedin och Johan Lange kl 13 i Joule.

Hur skapas en förhöjd kundupplevelse genom lärande marknadsorienterade organisationer?

Workshopledarna presenterar en plattform, berättar om olika case för att sedan gå vidare med diskussion och problemlösning i grupper. Kl 13 i Tesla med Niklas Angmyr och Malin Friis-Liby.

Saknar du något som du vill förmedla? Möjligheten finns fortfarande att hålla i en workshop. Hör då av dig snarast till stellan@webcoast.se

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen