Navigation
tack-hej-da-webcoast

WebCoast säger hejdå och tack för allt!

Efter fem årliga knytkonferenser är det dags för oss i WebCoast att säga hejdå och tack till alla er hundratals människor som på olika sätt medverkat till att göra WebCoast till en fantastisk återkommande succé. Vi stannar upp en kort stund och tittar tillbaka innan vi tar nya steg framåt till nya äventyr.

Idag den 3 november för fem år sedan twittrade jag ut ett förslag om att göra ett västkustskt webbevent. Intresset var stort! Sedan gick det bara någon dag tills ett gäng intresserade personer samlades i Göteborg, vi startade en ekonomisk förening, körde igång och resten är historia, säger Maria Gustafsson, projektledare.

webcoast-forsta tweeten

Av kärlek till webben

WebCoast har från start till slut varit en deltagardriven knytkonferens med fokus på kommunikation på internet och en mötesplats för såväl webbanvändare som webbutvecklare. Genom att alla i projektgruppen och styrelsen har arbetat volontärt har biljettpriset kunnat hållas på självkostnadspris för maten under eventet. Det bidrog till att så många som möjligt kunde vara med.

Mixen av de 200-250 deltagarna från hela landet visade sig vara ett lyckokast för att skapa möjligheter för oväntade möten. Redan från första året har deltagarna varåt ungefär hälften kvinnor hälften män. Vilket många deltagare har uttryckt som positivt.

Härligt att prata webb en hel helg

Det händer så mycket med det digitala som påverkar våra liv, i arbetet och på fritiden. Vi ville prata med andra som var intresserade av liknande ämnen. Därför valde vi att använda formen knytkonferens under två av de tre dagar som WebCoast arrangerades, alltid fredag till söndag. Vi ville att fokus skulle ligga på att dela kunskap, var och en på sitt sätt, vilket visade sig fungera superbt.

För att kunna ta del av allt smart och även kunna dela vidare så filmade, poddade och bloggade vi så mycket vi hann. Innehållet har vi samlat i en kunskapsbank, som du kan fortsätta inspireras av under Återblickar.

För att berätta mer om hur WebCoast fungerar har vi gjort kortfilmer, den senaste kan du se här:

Tack alla, ni är awesome!

Hjärtat bubblar över av minnen och saker att säga nu. Vi som arbetat med att göra verklighet av idéerna om ett riktigt bra webbevent på Västkusten har lärt oss enormt mycket genom WebCoast där vi även har fått lärdomar, uppdrag, jobb och vänner för livet.

Så varför inte sätta på WebCoast-låten och glädjas åt fem riktigt inspirerande år med oss?

Tack alla fina deltagare som bidragit med ert engagemang, kunskap och energi! Utan er hade WebCoast bara varit en vanlig konferens.

Tack alla sponsorer, ingen nämnd ingen glömd, som vågade medverka till att förverkliga WebCoast! Utan er hade idén stannat på idéstadiet. <3

Tack till alla samarbetspartners på Lindholmen, hotell, yrkeshögskolan, musiker, media och alla andra som har gjort att WebCoast skulle kunna skina sitt allra finaste! Utan er skulle vi inte kunnat ge det där lilla extra som vi så gärna ville.

Sist men inte minst, tack till alla er som ideellt deltagit i arbetsgrupper genom åren! Utan er skulle WebCoast varit utan färg, form och innehåll.

Även om vi nu formellt sätter punkt för WebCoast så tar inte konversationen om internet slut här. Fortsätt inspireras här på sajten, vi lovar att hålla innehållet åtkomligt i minst 10 år framåt. Vi ses på webben!

Tack!

Foto: Sina Farhat

 • Mattias Wahlberg

  Tack Maria och alla andra som satte Göteborg på kartan. Nu fortsätter vi tillsammans att göra Göteborg och Bästkusten relevanta och digitala.

 • http://perolofarnas.se/ Per Olof Arnäs

  Tack Maria och alla andra som har engagerat sig genom åren. Webcoast har utan konkurrens (och jag går på många konferenser…) varit årets bästa konferens samtliga år.

 • olaberg

  Min omedelbara tanke: vad gör vi istället?

  • Gunilla Karlsson

   Ja, vad gör vi nu ???

 • Göran Arvidson

  Maria med kollegor! Ni och alla deltagare skapade något fantastiskt i Webcoast. Missade tyvärr de 2 senaste åren. Nyfiken på vad som kommer istället!

 • Pingback: Vi säger hejdå och tack för allt()

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

 • Tillgänglig på App Store
 • Hämta på Google Play
WebCoast Appen