Navigation

Vill sänka trösklarna för nya användare

Daniel Karlsson som till vardags arbetar på Stiftelsen Gyllenkroken är nu engagerad i att forma WebCoast.

På frågan om hur han kommunicerar på internet svarar Daniel:
Jag vill använda kommunikation på webben till att engagera aktiva inom frivilligsektorn. På frågan märker jag att det är lätt att fastna i att rabbla olika tjänster i det enorma utbud som finns. Är man sedan nyfiken på att testa det nya så blir det lätt att svara olika tjänster. Jag provar gärna nytt som dyker upp. Jag vill egentligen kunna glömma tekniken bakom och bara använda dessa smarta och enkla verktyg för kommunikation och samarbete. Då blir det bloggar, Twitter, Facebook, e-post. De är mina grundverktyg för att kommunicera på webben, det är också det jag vanligtvis använder i mina uppdrag för Stiftelsen Gyllenkroken samt Ångestsyndromsällskapet i Göteborg. Innehållssystem som Drupal, Joomla eller WordPress har jag använt för webbplatser till projekt och verksamheter. För att dela video, bilder och länkar använder jag andra verktyg som till exempel: YouTube, Vimeo, Flickr, Instagram, Amplify, Google Reader, Springpad eller Diigo. Deltagardrivna projekt ligger mig varmt om hjärtat: jag gillar tanken bakom Wikipedia och WebCoast. Jag vill platta till hierarkier och tydliggöra processer och strukturer så att så många som möjligt känner sig välkomna att delta.

Vad vill du prata om på WebCoast?
Det skulle vara mycket intressant om vi blev några stycken som vill prata om hur vi sänker trösklarna så att fler personer och organisationer börjar ta del av de möjligheter som finns på nätet. Gärna utifrån frivilligföreningarnas perspektiv. De har ju arbetat på ett sätt som fungerat fint i väldigt många år. Varför ska de behöva ändra sig nu? Jag tror ändå jag kan ha mycket att bidra med men har en del att fundera på. Det gör jag gärna tillsammans med andra under WebCoasthelgen.

Vad vill du lyssna och lära av andra på WebCoast?
Höra andras åsikter om hur man kan använda nya spännande verktyg för samarbete och kommunikation för de som inte redan är insatta? Det finns en hel del ideella föreningar som tycker de nya sociala verktygen på webben känns ovana och kanske främmande. Jag vill inspireras och upptäcka vägar att stötta och uppmuntra dem. Vara med och förändra till det bättre.

Följ Daniel på Twitter @daniel_7n

Av MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen