Navigation
Victor Richardson

Viktor Richardson är webbdesigner och radioräv

Möt Viktor Richardson, en webbdesigner och gränssnittsutvecklare som köpt sin biljett till WebCoast. På gridden hoppas han hitta en session om teknikanvändning för barn och skola, och kanske kommer han själv att hålla en om HTML5 och responsiv webbdesign.

På vilket sätt är du intresserad av kommunikation på internet?

I mitt yrke som webbdesigner och gränssnittsutvecklare är kommunikation på Internet minst sagt väsentligt. Jag intresserar mig för användarbeteenden och brinner för att fler människor i världen ska få ta del av internets fördelar. Communication brings peace.
Som 13-åring började jag knacka min första HTML och när jag var 17 hamnade snöade jag in på internetradio, och blev radiopratare på stationen Soundic Radio. 8 år senare är jag på min fritid ordförande för densamma och är med och driver radioföreningen över Internet tillsammans med ett 20-tal medarbetare runt om i Sverige.

Kommer du själv att hålla en session under konferensen?

Ännu har jag ingen specifik idé om vad jag vill ta upp, men känner jag när jag är på plats att det saknas något ämne så är jag inte den som backar från att sätta en lapp på gridden. Kanske gör jag något om HTML5 och responsiv webbdesign tillsammans med mina kollegor som också är med.

Vad hoppas du att någon annan håller en session om?

Förutom det som ligger mig närmast jobbmässigt (HTML5, WordPress, internetmarknadsföring, mobil webb o.s.v.) så är jag också intresserad av musikens utveckling och teknikanvändning för barn och skola.

Finns det någon särskild typ av person du hoppas på att möta på WebCoast?

Mångfalden är det som intresserar mest. Personer som gör något de verkligen brinner för är alltid lite extra intressant att prata med.

Fakta:
Namn: Viktor Richardson
Ålder: 26 (när WebCoast infaller)
Huvudsaklig sysselsättning: Gränssnittsutvecklare på Spinit i Göteborg
Bostadsort: Göteborg
Sajt: http://www.spinit.se
Twitter: @envictr

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen