Navigation
sponsor_Visual Arena_

”Vi vill att fler ska få uppleva Visual Arena Lindholmen”

Christian Riedl har en brokig bakgrund inom designområdet, möbler, produkter och tjänsteutveckling. Sedan ett år tillbaka arbetar Christian på Lindholmen Science Park AB som projektledare inom Media Arena, med ett program som fokuserar på transmedia.

Varför är ni med på WebCoast?

Jag var med på förra årets WebCoast och tyckte att det var fantastiskt. Det känns jättespännande och helt rätt att vi nu är en sponsor och kan öppna upp dörrarna till vår nystartade verksamhet på Lindholmen. Jag och vår tekniker Thomas kommer finnas på plats under hela WebCoast.

Vad är Visual Arena?

Visual Arena Lindholmen är en kraftsamling inom visualisering i Västsverige. Visionen är att skapa en samverkansmiljö i världsklass som erbjuder akademi, näringsliv och samhällsaktörer en gemensam arena för interaktion och innovation. Branschen efterfrågade en fysisk plats som var öppen och tillgänglig och förra året slog vi upp dörrarna. Fokus ligger på att erbjuda den senaste tekniken för våra medlemmar och samtidigt vara den naturliga partnern för samverkansprojekt. Här finns möjlighet att nyttja tillhörande lokaler, arbetsplatser och labbytor.

Vad kan WebCoasts besökare uppleva på Visual Arena?

I år kommer även Visual Arena att öppna sina dörrar på WebCoast. Jag och min kollega Thomas kommer att presentera vad man kan göra med vår högteknologiska utrustning och samtidigt ge deltagarna möjlighet att använda den nya tekniken för sina egna presentationer. Vi kommer även att visa ett helt nytt touchbord.

sponsor_Christian Riedl

Bild: Lindholmen Science Park

Vad är det som är speciellt med den här stora skärmen?

Den 268 tum stora skärmen visar bland annat 4K-upplösning (4096×2160), två olika typer av 3D-tekniker, motion capture och realtids-3D. Den är 3×6 meter och består av ett enda glasparti, inga skarvar. Till detta kommer applikationer som gör att skärmen stödjer touch, vilket gör skärmen i nuläget till en av Europas största touchskärm.

Om man vill hålla en presentation, visa film eller liknande med hjälp av skärmen, är det något speciellt man ska tänka på då?

Skärmen kan användas som vilken vanlig skärm som helst och vi kan koppla in upp till sex olika externa datorkällor. När man gör en presentation på vår skärm får man inte lägga någonting viktigt i nederkant för skärmen går hela vägen ner. Det är viktigt att ha högupplösta bilder. Vår studio kan ta emot ca 50 personer (biosittning) och här finns 3D-glasögon Infitec till 30 personer. Som alltid när man ska hålla presentationer, är det viktigt att komma hit i förväg och testa hur det ser ut.

Går det att använda skärmen vare sig man har Mac eller PC?

PC eller Mac, det spelar ingen roll.

 

Läs mer om Visual Arena Lindholmen här: www.visualarenalindholmen.se

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen