Navigation

Gör det du vill ha!

Ja, idag kör vi igång WebCoast!

Att jag nu själv skriver min intervju betyder att jag avslutat samtliga deltagarintervjuer som jag hade planerat att göra. Min idé med att göra allting deltagardrivet är för mig ett konstruktivt aktivt sätt att bli smartare tillsammans. Både WebCoast i sig och intervjuerna har dock vuxit till något större.

Berättelserna har skapat en kunskapsbank fylld med idéer för framtidens utveckling, användning och business på webben. Nu kan alla som har tillgång till internet läsa och inspireras av femtio (50) människor som visar bredden av deltagarna på WebCoast. Hälften är kvinnor och hälften är män. Precis som jag planerade utan att tala om det högt. Att deltagarberättelserna har attraherat många att läsa och uttryckt positiv respons glädjer mig. När sedan innehållet visade sig ännu mer fantastiskt än jag som hade högt ställda förväntningar sett fram till, är det för mig ytterligare ett tydligt tecken på att WebCoast verkligen har samlat riktigt intressanta deltagare. Människor/vänner som man gärna träffar en hel helg på plats i Göteborg och sedan fortsätter prata med och följa på webben.

Prata gärna med mig på Twitter @mikumaria

Min sprillans nya och ännu tomma företagssajt är MIKU.se
Min företagsblogg: REDIG REBELL

Hur kommunicerar du på internet?
Jag kommunicerar gärna med människor oavsett plats. Så öppet som möjligt. Jag är nyfiken och gillar att lära mig nya saker. Sedan uppskattar jag den öppenhet, generositet med kunskap och transparensen som finns på webben. De faktorerna är naturliga för mig även irl/offline/vad man nu ska kalla det. Köttvärlden låter så brutalt.

Praktiskt kommunicerar jag med människor i olika kanaler eller på olika platser. Genom min dator och iPhone har jag möjligheten idag att ta kontakt, kommunicera och följa människor oavsett tidpunkt, tidigare kännedom om varandra och var vi är geografiskt. Den möjligheten tar jag och jag gillar den! :) På de flesta platserna heter jag mikumaria och det namnet kom till av en slump när jag skulle registrera ett gmailkonto. På webben är jag mig själv och hjälper gärna till när jag ser någon fråga. Tipsar om bra länkar med innehåll från mitt arbetsområde som är psykosociala arbetsmiljöområdet med fokus på utvecklingsarbete i arbetslivet. Min specialisering som beteendevetare är kommunikation så jag stortrivs med kommunikation på internet. Pratar med vänner är det största för min del.

Vad vill du prata om på WebCoast?
Jag vill prata om att våga säga och göra det man vill. Offline såväl som online. Man är en människa, jag tror på att vara sig själv rakt genom. Jag vill framförallt prata MED alla deltagare, lyssna och lära av dem och sedan också njuta av att höra alla prata med varandra. Jag har haft fullt fokus på att skapa den bästa konferensen så varken min sajt eller min egen session är klar.

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Oväntade ämnen såväl som bekanta ämnen.

Varför vill du vara med och bygga WebCoast?
För att jag saknade en öppen deltagardriven konferens med härliga människor i formatet unconference i Göteborg.

Av och med Maria Gustafsson, @MikuMaria

Foto: Nils Linde

 • Karin Lundberg

  Starkt jobbat! Mycket intressant läsning, alla intervjuer. Skapar än mer nyfikenhet inför vad som komma skall i helgen! Vi ses!

 • Pingback: Unconferensen Webcoast. | Victorias ankedoter()

 • http://www.miku.se Maria Gustafsson

  Tack så mycket Karin! Det glädjer mig att läsa att du tycker så! :-)

  Maria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

 • Tillgänglig på App Store
 • Hämta på Google Play
WebCoast Appen