Navigation

Tedrickande podradioentusiast

Martin Lindeskog är projektarbetare i WebCoast. Han är en entusiast när det gäller sociala medier som till vardags vill lära företagare hur de kan använda sig av konversationsmarknadsföring på enkla, ekonomiska och effektiva sätt.

Prata med Martin på Twitter: @lyceum

Läs mer av Martin på hans olika sajter:
EGO Sole Trader
Martin Lindeskog:s anslagstavla
EGO Podcast
GOT Tea Party
EGO blogg sedan 2002

Hur kommunicerar du på internet?
Jag har bloggat sedan 2002 och det är genom min EGO blogg som jag har  träffat många intressanta och trevliga individer. Jag kommer att satsa mycket på min EGO podcast (radioshow på nätet) i framtiden och jag ser fram emot att intervjua företagare och passionerade individer.
Jag gillar att använda Twitter så att jag kan sprida det goda ordet, dela med mig av intressanta länkar och informera om vad som händer i mitt liv just nu. Jag använder Facebook till hålla kontakten med vänner, filosofiska själsfränder och radioprogramlyssnare / ”fans”
http://facebook.com/EGOpodcast

Det är kul att berätta var jag befinner mig då och då och se vad andra pysslar med genom att ”checka-in” med Gowalla och Foursquare. Jag kommer att använda mig mer av LinkedIn i framtiden, nu när jag har fått en visuell bild av mitt professionella nätverk. Jag har skrivit bloggposter för American Express Open Forum, Small Business Trends och Small Business Trends Radio. Jag är moderator på en sida som heter BizSugar

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Jag vill gärna prata om podcasting och hur man kan starta ett radioprogram på ett enkelt sätt. Jag kan ge tips på intressanta radioprogram eftersom jag har gjort en sammanställning av de ”100 bästa småföretagar podcasts”. Jag skall höra med Palle Frid Svensson (@PalleFS på Twitter) om han vill köra ett pass om vår framtida satsning när det gäller en sida för oss tedrickare.

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Som gammal inköpare med ett stort intresse för Supply Chain Management, så kommer jag lyssna på när Per Olof Arnäs (@Dr_PO på Twitter) berättar om den nystartade bloggen Logistikfokus. Jag vill träffa individer som jag kan ha ett utbyte med på olika sätt, t.ex som gäster hos mitt radioprogram, nya affärskontakter med internationella planer och samarbetspartners när det gäller olika tjänster, exempelvis verktyg för sociala medier och omvärldsbevakning.

Hur kommer det sig att du vill vara med och bygga WebCoast?
Jag är en handelsman (”trader in matter & spirit”).

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

 • http://egosoletrader.com Martin Lindeskog

  Maria,

  Tack så mycket för intervjun! Klockren rubrik: ”Tedrickande podradioentusiast”! :)

  Nu skall jag dricka en kopp te, spela in en audio podcast på CinchCast och skriva en bloggpost om Webcoast!

  All the Best,

  Martin

 • http://egosoletrader.com Martin Lindeskog

  Nu när jag ser att mitt Flattr konto är inaktivt, så är det på sin plats är lära mig mer om mikrodonationer / betalningar. Är det någon som kommer att prata om detta på Webcoast? (ping @kinkymal på Twitter.) 😉

 • http://egosoletrader.com Martin Lindeskog

  Hej igen! Jag skulle haft en korrekturläsare vid min sida när jag skrev förra kommentaren. Det är verkligen på sin plats att jag lär mig mer om mikrodonationer / betalningar.

  På tal om text, så är det dags för mig att fylla i min besökarprofil för framtida matchmaking möten. Jag har en idé att sammanställa material från mina podcasts och publicera detta i textform. Jag är därför intresserad av att träffa personer som håller på med textbearbetning i olika former.

 • http://logistikfokus.se/ P.O. Arnäs

  Det ska bli kul att ses och prata Logistikfokus. Jag kommer antagligen att prata ganska så generellt om hur en crowdsourcad branschblogg kan se ut och vilka tankar som ligger bakom. Jag är också öppen för alla idéer och förslag som kan göra Logistikfokus bättre.

 • http://egosoletrader.com Martin Lindeskog

  P.O.,

  Jag ser fram emot att träffa dig igen och att lära mig mer om Logistikfokus och hur en ”crowdsourcad” branschblogg kan se ut. Jag sa på senaste Silf region väst:s styrelsemöte att man skulle ta lärdom från Logistikfokus om man vill nå ut till inköpare, logistiker och andra som är intresserade av Supply Chain Management.

  Har du läst Peter Millers bok, The Smart Swarm: How Understanding Flocks, Schools, and Colonies Can Make Us Better at Communicating, Decision Making and Getting Things Done?

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

 • Tillgänglig på App Store
 • Hämta på Google Play
WebCoast Appen