Navigation

Samverkan mellan privat- och yrkeskommunikation

Ann-Christin Johansson är projektarbetare i WebCoast. Ju mer hon kommunicerar via internet desto större värde upplever hon. Såväl hemma i Göteborg som ute på vandringar i andra länder.

Prata med Ann-Christin redan före konferensen på Twitter: @acj_gbg
Ta del av hennes privata blogg: En vandrares tankar

Hur kommunicerar du på internet?
Jag har sedan mina barn var tonåringar försökt kommunicera med dem via de kanaler som de har använt i kontakter med sina kompisar. Nu när de är vuxna har vi fortsatt den resan med nya kanaler tillsammans. Ibland säger jag att jag skulle behöva ha en ny 15-åring för att förstå vad som händer. För min del så handlar kommunikation på Internet i första hand om vad jag har nytta av privat. Men det är erfarenheter som jag tar med mig i mitt yrkesliv och som jag oftast kan få möjlighet att tillämpa.

Jag skaffade ett konto på Flickr för flera år sedan. Jag började twittra för två år sedan (via sms) för att hålla kontakt inom familjen samt ge både mina barn och mina föräldrar en enkel möjlighet att följa mig på mina resor. Men jag upptäckte snabbt att Twitter också var en fantastisk källa till kunskap med alla bra länkar till forskning, artiklar, bloggar mm. På senare tid har många nyheter och debatter börjat för min del i den kanalen. Jag avvaktade länge med Facebook men det är där arbetskamrater och gamla vänner finns så även jag anslöt mig. För ett år sedan började jag testa WordPress och bloggar sporadiskt om vandringar, resor m.m. Kort sagt skulle man kunna säga att jag testar många olika former av kommunikation på Internet för att se vad jag kan ha nytta av både privat och i yrkeslivet. Helst försöker jag få kanalerna att samverka.

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Jag har mest tänkt att lyssna. Men är någon intresserad skulle jag kunna tänka mig att leda ett samtal/seminarium om chefers och arbetsledares ansvar för att leda sina medarbetare i arbetet med sociala media.

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Allt! Hur man mäter resultat av närvaron på Internet. Hur man får kanalerna att samverka. m.m.

Hur kommer det sig att du vill vara med och bygga WebCoast?
Jag har varit med på Social Media Club sedan det startade i Göteborg. Jag har velat åka till Blekinge och SSWC men missat det på grund av arbetet. När förslaget om ett event här i Göteborg dök upp var det självklart för mig att ansluta mig till gruppen.

Jag vill vara med och skapa möjligheten till dialog och utveckling inom kommunikationsområdet i en tid av förändring. Nu ser jag fram emot att för första gången vara med om en unconference på riktigt.

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen