Navigation
rabash_surfplatta

Rabash: Tillsammans skapar vi något större

Rabash webb- och designkooperativ är Silver Harbour Sponsor för WebCoast 2013. Vi träffade VD Jacob Brydolf för att diskutera WebCoast.

Berätta om verksamheten

Rabash är en kommunikationsbyrå i Göteborg som tycker om att hjälpa framåttänkande organisationer, företag och kampanjer att kommunicera mer effektivt. Rabash är ett personalägt kooperativ som arbetar tillsammans för det gemensamma bästa, en anda som genomsyrar hela verksamheten. Namnet Rabash betyder ”bus” eller ”bråkstake” på somaliska, och det visar en del på vad vi vill uttrycka, en slags lekfullhet.

Varför är ni med på WebCoast?

Vi hörde talas om WebCoast förra året, och insåg att hela konceptet verkade vara ganska likt vår verksamhet, dvs. demokratiskt och deltagardrivet. Helt klart ett spännande koncept som vi vill vara med och stödja. Vi tycker att det är kul att det händer saker i Göteborg och vill uppmuntra och bidra till det.

Vad har ni för förväntningar?

Vi vill träffa likasinnade och intressanta personer, skapa kontakter och kanske så det första fröet för framtida rekryteringar. Sedan är det alltid spännande att hålla sig ajour med trender och nya tekniker, helt enkelt omvärldsbevaka lite.

Vad vill ni dela med er av på WebCoast?

Vi är ju en affärsverksamhet som bygger på värderingar i grunden. Vi vill berätta om hur vi tänker, vår mycket demokratiska personalpolitik, att vi väljer våra kunder med omsorg men även väljer bort av olika skäl.  Medarbetarnas värderingar styr hur och med vilka kunder vi jobbar. Givetvis gillar vi även open source och pratar mer än gärna om Drupal och webbutveckling!

rabash_Jacob

Foto: Sina Farhat

Vad vill ni lära er av andra på WebCoast?

Vad är nästa ”grej”? Vi vill förstås hålla koll på branschen och få en överblick. Vi vill även få inspiration till egna idéer och träffa framtida samarbetspartners.

Hur agerar ni på webben, vad gäller den egna närvaron och interagerande med andra?

Vi delar ofta våra kunders åsikter och vi är bra på att hjälpa dem att nå ut med sitt budskap.  Vi deltar även på en del teknikforum på nätet.

Vi har en blogg där vi delar med oss av en del av vår kunskap.  De sociala medierna är vi ännu inte så aktiva inom, men vi är mycket nyfikna på att lära oss mer. Därför är WebCoast ett bra tillfälle för detta!

www.rabash.se

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen