Navigation
Made in Norway

Har Båtmässan 2015 och WebCoast 2015 något gemensamt?

På Båtmässan går mestadels privatpersoner som är intresserade av att titta på båtar, köpa båtar, scanna marknaden, titta på trender och bli inspirerade. Det är också något drömmande över Båtmässan, komma ihåg vad sommaren erbjuder och snart är vi där igen. Folk går in på mässan och där exponeras olika båtar och båttillbehör. Alla förstår vad som väntar – har samma förväntningar. Köp-sälj spelet kan börja, fånga kunderna, locka in dem i montern.

Men Båtmässan är just en mässa, en marknadsplats med hög koncentration om ett ämne. Men vad är då WebCoast – en unconference/en knytkonferens?

En unconference är inte en marknadsplats utan en mötesplats/nätverksplats med ett ämne i fokus. Här förekommer inget sälj, ingen marknadsföring. Här nätverkar och möts människor som är intresserade av samma sak. På WebCoast är ämnet ”Alla som älskar kommunikation på nätet”. Fokus kommunikation helt enkelt. Här sker inspiration och trend bevakning precis som på vanliga mässor. Det sker helt naturligt för att alla samlas kring ett gemensamt intresse.

Den största skillnaden är nog att ingenting är förberett, inga talare är betalda, inga föreläsare är vidtalade i förväg. Många är förberedda och alla är villiga att dela med sig av sin kunskap. Allt sker på olika långa sessions, dvs pass. Men inget är givet från början då själva föreläsningarna eller passen planeras på plats. Och det fungerar varje gång eftersom knytkonferensen har samlat människor intresserade av samma sak. Hela helgen sker kunskapsdelning, 1+1=3 (eller 4 eller 5….) helt naturligt. Detta skapar också en avspänd och lustfylld stämning. Att utan baktanke dela med sig av sig själv och sin kunskap är väldigt givande.

Så ja, likheter finns mellan Båtmässan och WebCoast men skillnaderna är fler och större!

När nätet blir viktigare och viktigare i våra liv så finns det ett ännu större behov av att ses på riktigt – irl. Har du köpt din biljett till WebCoast 2015? Kom och dela kunskap med oss! Du betalar bara för mat och lokaler. Allt mervärde skapar vi tillsammans.

Text: Malin Friis-Liby
Bild: Searider 820W, med tillstånd från Oceanmarine Nordic AB

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen