Navigation

Glödande tangenter!

Marie Axelsson är projektarbetare i WebCoast. Hon älskar att kommunicera via text och skriver ofta så att tangenterna glöder. Som hacktivist för att hjälpa till att hålla viktiga kommunikationsvägar öppna och som samhällsintresserad medborgare. Och av inspiration såklart!

Twitter: @kinkymal
Maries privata sajt: Maloki
Maries jobbsajt: Flattr

Hur kommunicerar du på internet?
Intressant fråga, det beror ju lite på hur man menar med kommunicera, men fram tills nu har jag mest varit textbaserad. Fick nyligen en ny telefon, en sån där smart en! Så nu har jag börjat illustrera med lite bilder och så också. Men text har varit det viktigaste för mig. Jag har alltid varit mycket för plain text, uppvuxen med IRC, och hatade MSN Messenger och allt vad det hette.

Vad vill du prata om på WebCoast?
På Webcoast vill jag prata om 3 saker egentligen. Mitt jobb på Flattr.com som egentligen kanske inte handlar så mycket om kommunikation, men om att ge något tillbaka till det man tycker om på nätet, genom mikrodonationer. Tänk Facebook gilla knappen med lite pengar bakom. Hacktivism, som är något jag sjäv håller på med. Nätaktivister som använder detta fenomenala medel för att stödja demokratifrågor världen över. Ingen plats är längre bort än ditt tangentbord. Sist, men definitivt inte minst, så hade jag varit sugen på att presentera en applikation för att skriva utan att behöva störa sig på att man fastnar i redigering, vilket kan vara bra om man behöver skriva mycket. Men skaparen av denna, som jag ville presentera med, kan tyvärr inte delta denna gång. En annan gång kanske 😉

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det. Jag gillar att vara som en blank sida när jag går dit, sedan ta in gridden och se vad andra erbjuder snarare än att förvänta mig något. Men med tanke på vilka underbara människor som kommer delta under Webcoast så betvivlar jag inte att jag kommer komma hem med en välproppad hjärna och säkert 20 nya drafts i min dator. Men lite nyfiken är jag på SEO, SEM och slacktivism. Om jag måste välja.

Hur kommer det sig att du är aktiv i att bygga WebCoast?
Det föll nog på naturligt efter att jag var på min första Social Media Club Lunch här i Göteborg och Maria började prata om det lite lätt. Jag gillar Maria och hon är väldigt drivande och engagerande, svårt att inte dras med då! Tyvärr har jag inte kunnat vara så aktiv som jag önskat. Men det ser ju ut att bli lyckat ändå med mer än 150 deltagare!

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

  • Pingback: maloki » Blog Archive » Webcoast here I come!()

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen