Navigation

Här ska vi vara – Lindholmen!


Webcoast lindholmen


Välkommen till Lindholmen!

5 minuter ifrån Göteborgs centrum, på väg ut mot den vackra skärgården ligger Lindholmen. En frihamn där en hållbar framtid blandas friskt med saltvatten, anrika historier och känslor från båtvarven i det forna Göteborg.

Lindholmen är en plats som sprudlar av liv och rörelse. Det är också en plats där allt från studenter till stora företag figurerar. Lindholmen befinner sig verkligen i händelsernas centrum och i ständig förändring. Här får drömmar, liv och möjligheter skapas i en härlig harmoni.

 

Upplevelser

Utöver de många restauranger som ligger på Lindholmen finns en stor variation av olika fik och caféer längs med strandpromenaden på Lindholmen och dess angränsande områden, Eriksberg och Sannegården. Här kan du sitta i lugn och ro på någon av caféernas olika uteplatser eller njuta av utsikten från någon av alla de bryggor som finns längs med strandpromenaden.

Utöver olika caféer och fik hittar du även många mötesplatser för kultur. Längs med strandpromenaden Eriksbergsbryggan finns en mängd vackra skulpturer. Här hittar du också Eriksbergshallen, som ständigt håller konst- och kulturutställningar av olika slag. Eriksberg är även hemmahamn för vår stads stolthet, Ostindiefararen Götheborg.

Hitta hit

Du tar dig enklast till Lindholmen med någon av de bussar eller färjor som går till och från Lindholmen. Stombuss 16 går med täta turer, dessutom stannar även buss 31, 99 och 510 här.  Vill du hellre åka båt tar du Älvsnabben linje 180 eller Älvsnabbare linje 183.

Det går även bra att promenera till Lindholmen längs med hamninloppet. Här får du chansen att uppleva Lindholmens vackra hamnliv, anrika industriella båtområden och se hur framtiden snabbt vuxit i fram i takt med det att du närmar dig Lindholmen Science Park, där vårens happening WebCoast håller till!

Klicka på kartan nedan för att komma till Googles karttjänst där du bl.a. kan få hjälp med vägbeskrivning. Men vi har utförligare beskrivning av hur du tar dig till Lindholmen på sidan Boende & Resa


Visa större kartaAdress till Lindholmen

Lindholmspiren 5
417 56 Göteborg

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen