Kreathon
Vad får man om mixar ett Makerspace med ett Hackathon? WebCoast har svaret. Svaret är Kreathon!
Nu utvecklar WebCoast konceptet hackathon till kreathon. Traditionellt så ger ett hackathon deltagarna möjlighet att skapa applikationer vi alla kan använda för att förenkla vardagen. Nu vill vi fokusera på problemlösandet och lägga till fysiskt problemlösande. Ju fler sätt att skapa lösningar – desto bättre!
Vi startar redan under fredag eftermiddag, den 13/3, med introducerande pass både i tekniken man kan använda samt de utmaningar som kommer att finnas. Slutligen så rundar vi av kreathonet med presentationer av lösningarna och prisutdelning under lördagens middag. Hela kreathonet sker i WebCoasts lokaler på Lindholmen. Deltagandet ingår i din WebCoast biljett. Kreathonet pågår under fredag kl 13 – 23 och under lördagen kl 8 – 17. Under tävlingen kommer vi att ha mentorer på plats som kan hjälpa dig framåt. T. ex. kommer vi att ha webbutvecklare, öppen data experter, affärsutvecklare och teknikkunniga personer tillgängliga.
Det övergripande temat för Kreathonet är samarbete
Den första utmaningen handlar om att samarbeta om affärsutveckling. Hur kan vi bli bättre på affärsutveckling genom att samarbeta? Kan din kunskap och ditt nätverk hjälpa mig? Hur får vi kontakt med varandra? Kanske är svaren på dessa frågor det som gör att Västra Götalandsregionens sida för affärsutveckling, www.genvag.nu, blir ännu bättre. Vi anar att det finns många fler frågor och svar på vår första utmaning
Andra utmaningar handlar om att koppla ihop öppna data med fysiska saker eller att hämta data från verkligheten och skapa öppna data. Exempel på projekt kan vara:
- Aktiva namnbrickor, för nätverkande, som kopplas till personers kunskaper och behov – öppna datakällor (Genväg.nu, Facebook, Linkedin).
- Pollenmätning åt folket – förenklad automatisk räkning av pollen. Syftet är att öka antalet mätpunkter som komplement till de oftast få officiella mätpunkter som finns. Intressant projekt ur ett demokratiseringsperspektiv.
- Twittrande fågelholkar – Håll koll på dina fågelholkar och se när fråglarna flyttar in och ut. Se hur ofta de flyger in och ut per dag. Kanske dyker det upp en ekorre under vintern. Dela dina data med andra. Kan vi mäta hur skogar och parker mår genom att mäta djurens aktivitet?
För att vara med på Kreathon köper du en biljett till WebCoast och anmäler ditt intresse att delta på kreathonet via formuläret på anmälningshemsidan. Du kan anmäla dig själv och hitta andra att samarbeta med senare, eller delta ensam. Har du redan köpt din biljett skickar du din/er anmälan till karin@bigapps.se.
Har du frågor får du gärna ställa dem till Karin Ahlin på karin@bigapps.se eller @karinahlin på Twitter eller Mattias Wahlberg på mattias.wahlberg@gmail.com eller @mattiaswahlberg på Twitter.