Navigation

Fler användartester till folket!

Julia Åhall är projektarbetare i WebCoast. Hon är skapare av logotypen och ansvarig för den grafiska profilen och särskilt delaktig i kommunikationsgruppen. I konkurrens med 33 andra logotyper vann hennes förslag WebCoast Logotyp Contest kl 15.00 på julafton. Hon vann förutom äran även sin WebCoastbiljett. Till logotypen inspirerades Julia av kretskortens spår och säger så här om designen:

”Jag ville ha med något som symboliserar digital teknik och kommunikation. Jag ville skapa ett grafiskt element som ska sätta sig i människors medvetande, den ska kunna visas utan namnet och ändå vara tydlig vad den står för.”

Prata med Julia på Twitter: @betongscout

Hur kommunicerar du på internet?
Min kommunikation på internet är mestadels genom Facebook och Twitter, och planen är att bli mer aktiv på LinkedIn. För att få mig intresserad av kommunikation och nya saker på nätet ska det gå snabbt och enkelt och det ska vara ett lågt insteg. Jag avskyr saker som får mig att känna mig dum och jag ger, liksom de flesta användare, upp ganska lätt.

Jag avskyr mejl. Det är en oinspirerande miljö att jobba i, jag vill bara därifrån så snabbt som möjligt. Det är som Annika Lidne sagt tidigare i en intervju här på sidan; Mejl är ett nödvändigt ont. Jag fick mejl på facebook av min chef på Sydsvenskan härom dagen (om att jobba i sommar igen). Jag gillar att facebook är mer än ”enbart lek”.

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Jag är som informationsdesigner och nyhetsgrafiker ett fan av användartester. Användartest borde vara en självklarhet i ett tidigt stadie av alla funktioner, hemsidor eller produkter man skapar, i såväl den digitala som den fysiska världen. Att göra enkla dummies och användartester sparar alltid tid och pengar. Och framförallt är det så himla enkelt!

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Jag förväntar mig på WebCoast ett konstant flöde av skratt, nya insikter och aha-upplevelser. Som reklamstuderande är jag intresserad av få senaste uppdatering om vad som pågår i alla kanaler. Jag vill få inkörsportar till nya verktyg på nätet. Jag vill kunna lite om allt för att vid behov kunna sätta mig in i och få djupare kunskap i ett ämne. Jag vill vara med överallt och kommer att drabbas av beslutsångest inför varje ny session.

Hur kommer det sig att du vill vara med och bygga WebCoast?
För att jag ville förvalta loggan och för att jag vill se till att WebCoast ser lika proffsigt ut som det är.
Men främst för att jag inte kunde låta bli.

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen