Navigation
kodamera-webcoast-2012

Erfarenhetsutbyten och kontaktknytning

Kodamera AB är en av silversponsorerna för WebCoast 2012. Vi frågade webbstrategen Charlotte Björk om vad Kodamera har för tankar och förväntningar inför WebCoast, när de nu medverkar för andra året.

Berätta om verksamheten

Kodamera är en personlig webbyrå i Göteborg som sedan 2003 levererat webbplatser och andra digitala lösningar åt både små och stora kunder. Tidigare var Kodamera ett teknikfokuserat webbproduktionsbolag, men på senare år har vi vuxit och blivit en digital byrå som tar helhetsansvar för våra kunders digitala närvaro. Idag är vi 17 nördiga webbentusiaster som med ledstjärnorna effektstyrning, open source och ett agilt arbetssätt tar oss an analys, strategi, design, utveckling och förvaltning av webben med sann glädje och stort engagemang.

Varför är ni med på WebCoast?

Vi gillar att umgås med människor som brinner för den digitala världen – precis som vi. För oss är frågan egentligen inte ‘varför vi är med’, utan snarare hur man kan låta bli. I Göteborgs webbvärld behövs platser där vi kan utbyta erfarenheter, knyta kontakter och bli ännu bättre tillsammans. WebCoast är ett grymt initiativ som vi inte vill missa!

Vad har ni för förväntningar?

Precis som förra året ser vi fram emot en härlig helg! Någonstans tror man ju att det inte går att toppa förra årets upplevelse… men med erfarenhet från andra årliga okonferenser som Sweden Social Web Camp vet vi ju att människorna och samtalsämnena skiljer sig åt år från år, men upplevelsen är alltid lika fantastisk. Det är ju all inspiration, ödmjukhet och generositet som alla deltagare bidrar med som gör WebCoast så bra!

Vad vill ni dela med er av på WebCoast?

Vi delar gärna med oss av de erfarenheter kring arbetssätt, digitala verktyg och optimala webbprojekt som vi samlat på oss genom åren. Open source, crowd sourcing och communitytanken har genomsyrat Kodamera ända sedan starten, så för oss känns det helt naturligt att vara en del av något som handlar om att växa och bli starkare tillsammans. Vår närvaro på WebCoast har faktiskt inspirerats av just detta. Missa inte att besöka oss i vår monter – så kanske vi sår ett frö till något stort?

Vad vill ni lära er av andra på WebCoast?

Det roliga med okonferenser är ju att alla har möjlighet att fylla dagarna med precis det som intresserar dem. Vi vet ju att vi kommer träffa många fantastiska och inspirerande människor som bidrar med nya tankar och infallsvinklar på hur vi använder webben idag och i framtiden – och vi ser ödmjukt fram emot att ta del av detta.

Hur agerar ni på webben, vad gäller den egna närvaron och interagerande med andra?

Kodamera.se är vårt hem. Där låter vi våra kunder och samarbeten synas och ger en bild av vad vi som webbyrå kan hjälpa till med. Där finns också vår blogg, där våra anställda skriver om sina hjärtefrågor då och då. Eftersom vi jobbar med Drupal är vi självklart en del av Drupalcommunityt. Våra andra kanaler, Facebook, Twitter och LinkedIn använder vi både som inspirations- och kunskapskällor och till dialog med våra kunder, branschkollegor och framtida kollegor. De flesta av våra medarbetare twittrar, följ dem gärna!

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen