Navigation
Per Hård af Segerstad

En BitCoin för dina tankar, Per Hård af Segerstad

Hej Per, du var först att köpa biljett till WebCoast 2014, hur kom det sig att du hängde på låset?

Förra WebCoast gav mig så mycket att jag ville vara säker på att inte missa nästa upplaga! Sedan var det nog ren tur att jag råkade bli först, jag kan tänka mig att vi var fler som knackade på biljettluckan. WebCoast 2013 var en ögonöppnare för mig, massor med intressanta människor som diskuterar nätkommunikation och teknik i dagarna tre – hur kan jag inte åka dit igen?

På vilket sätt är du intresserad av kommunikation på internet?

Med risk för att förhäva mig själv; på alla sätt! Internet är en plats, precis som fikabordet, promenadstråket och gymmet, och vi människor kommunicerar med varandra överallt, på alla platser. Det nätet gör är att förenkla kommunikationen för oss, men själva andemeningen är densamma. Vi vill förmedla något till andra personer, och då är nätet en bra plats att göra det på.

Kommer du själv att hålla en session under konferensen?

Kanske det. Jag har fått en inblick i hur det hela fungerar och är inte främmande för att hålla en egen session eller samarbeta med någon eller några trevliga WebCoastare. Jag har lite tankar kring det, men måste fundera lite mer innan jag bestämmer mig. Och det är ju det som är så skönt med hela grejen också, att jag kan bestämma mig närsomhelst under helgen om jag vill göra något eget av det.

Vad hoppas du att någon annan håller en session om?

Ämnen som jag själv tycker är jätteintressanta men som jag inte haft tid att sätta mig in i är till exempel virtuella valutor, som BitCoin, eller crowdsourcing 2.0, att faktiskt låna ut sig själv som arbetskraft och robotik/cybernetik och hur de områdena förhåller sig till Internet of Things. Och detta ständigt aktuella ämne – hur tacklar vi trollen i kommentarstrådarna?

Finns det någon särskild typ av person du hoppas på att möta på WebCoast?

Om personen ifråga har valt att åka till WebCoast, då är det en person som jag vill träffa oavsett vem hen är. Jag tänker att kaffe är en stor förenare av människor. Vi ses vid kaffebordet då!

Fakta:
Namn: Per Hård af Segerstad
Ålder: 37
Yrke: Kommunikatör på stiftskansliet för Uppsala stift, Svenska kyrkan
Bostadsort: Uppsala
Sajt: http://perhardafsegerstad.se
Twitter: @per_hafs

Foto: Stina Hård af Segerstad

  • http://troed.se Troed Sångberg

    Jag öppnar Bitcoin-föreläsningen med att påpeka att det är ”Bitcoin” med litet ‘c’! 😉

    Skämt åsido – jag hoppas absolut att någon håller en presentation på ämnet kryptovalutor. Jag hade väldigt gärna gjort det själv men ser ut att få svårt att (åter)komma till WebCoast den här gången.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen