Navigation
Hela gänget på webcoast

Deltagarintervju: Susanne Nilsson

Det var kärlek vid första ögonkastet när Susanne Nilsson upptäckte internet. Trots långsamma modemuppkopplingar föll hon pladask för nätet och alla dess möjligheter.

Idag jobbar Susanne som infomaster på Trelleborgs kommun. I praktiken innebär det att hon ansvarar för kommunens externa webbplats www.trelleborg.se, intranät samt närvaro i sociala medier. Just nu jobbar Susanne intensivt med att ta fram både en ny extern webb och ett nytt intranät.

Hur kommunicerar du på internet?

Jag finns med lite överallt. Eftersom jag är fotointresserad blir det mycket fotorelaterade tjänster, som Flickr, Instagram, Pinterest och Eye.em.

Facebook är förstås en given kanal och där finns en hel del jobbrelaterade grupper som ger väldigt mycket, men min favorit är ändå Twitter. Där har jag bland annat kontakt med kollegor från andra kommuner som jobbar med samma sak som jag. Det är guld värt med ”digitala kollegor” när man är den enda som jobbar med just detta på arbetsplatsen. Det blir en hel del erfarenhetsutbyten, diskussioner och tips. Att det dessutom är en utmärkt nyhetskanal och ett bra sätt att lära känna massor av spännande människor inom helt andra områden är en stor bonus!

Deltagare_Susanne_Nilsson

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?

Jag och min vän Nina Björkman (@ninaboel) har pratat om att hålla en session. Först funderade vi på att ta upp någon aspekt av den kommunala världen, men till sist bestämde vi oss för att hålla en session om mobilfotografering. Själv använder jag mobilkameran väldigt mycket privat, men också allt oftare i jobbet. Den finns ju alltid med. Vi har inte kommit så långt i planeringen än, men tänkte bland annat ge lite tips på användbara appar.

Vad vill du lyssna på och få veta mer om på WebCoast?

En av fördelarna med WebCoast är att det blir ett så brett spektrum med ämnen. Några saker jag gärna hade hört mer om är kommentarsfält på webben, framtidsspaning, visuell kommunikation, Google Analytics och sökmotoroptimering. Men det dyker säkert upp något annat spännande som jag vill lyssna på och lära mig mer om också. Det gjorde det i alla fall i fjol!

 

Intervjuad av: Jenny Korpi

Foto: Ingrid Wall

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen