Navigation

Därför lägger jag min tid på WebCoast

Det är inte säkert att det märks så tydligt utåt. Men de senaste veckorna har en stor del av min vakna tid ägnats åt WebCoast.
Nu tänkte jag förklara varför.
Varför jag lägger min tid på detta projekt – tid som jag egentligen inte har.
Under flera år har jag halkat runt på nätet bland en massa teknik- och mediafolk. Personer som umgåtts och samarbetat i en rad olika sociala forum såsom Jaiku, Twitter, Bloggy och på senare tid även Facebook.
Jag har tagits emot med öppna armar i de här sammanhangen. Sakta men säkert har jag insett att nästan all den kunskap och kompetens som finns här, är tillgänglig även för mig. Så länge jag låter all min egen kunskap och kompetens vara tillgänglig i samma utsträckning.
Ofta används begreppet ”Bubblan” för att beskriva den här gruppen. Det är en heltokig beteckning eftersom den indikerar att inte alla skulle vara välkomna. Min erfarenhet är den rakt motsatta.
Dessutom upplever jag att Bubblan egentligen inte alls är någon fysisk grupp eller företeelse, utan snarare en inställning. En attityd, ett state of mind.
Growth mindset, brukar min belästa fru @itmamman kalla det. En attityd som handlar om att utveckla, förbättra och inkludera fler och fler i den tekno-sociala revolutionen.

SSWC
För mig blev det särskilt uppenbart en sensommarhelg 2009, då jag och ett par hundra andra samlades på en ö i Blekinge för den första upplagan av Sweden Social Web Camp, SSWC.
Jag såg hur hela den lilla ön förvandlades till ett enda kraftfält där idéer, kunskap, kontakter och handlingskraft korsbefruktades – och att alla som ville fick komma till tals. Alla.
Det var som en drivbänk. Med turboaggregat. Själv åkte jag därifrån hyperstimulerad, med hjärnan kokande av nya idéer. Det var jag långt ifrån ensam om.
Detta vill vi återskapa på Lindholmen den 18-20 mars. En drivbänk. Med turboaggregat. Hjärnor som kokar nya idéer. Kontakter som knyts, människor som växer och utvecklas.
Det kommer att bli fantastiskt kul.
Jag längtar redan.

Stellan Löfving är egen företagare och driver bland annat nyhetstjänsten Foodwire. Han sitter i styrelsen för föreningen som driver WebCoast-projektet och är ansvarig för program och administration.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen