Navigation
Christian Aliaga

Chris tar mugshots och gör guerillavideo

Nej det är ingen skurk vi har att göra med, rubriken till trots. Chris Aliaga är en helt (o)vanlig e-handelsstudent som agerat både stillbildsfotograf och videodito innan och under tidigare WebCoast-år. I år blev det film med stop-motion-teknik och under konferensen kommer han vill bolla tankar med andra webbälskare.

Vad gör du i WebCoasts arbetsgrupp?
Maria Gustafsson och jag har under de senaste tre åren varit de som har guerillaproducerat videotrailern till knytkonferensen. Jag har tidigare varit med i platsgruppen, samt tagit mugshots i rollen som eventfotograf.

Hur kom du i kontakt med WebCoast?
Det var för ett par år sedan, när jag läste på Twitter att det skulle hållas en deltagardriven konferens i #gbgftw, vilket genast fångade mitt intresse. Det tog inte lång tid innan jag tog kontakt med arbetsgruppen och frågade var nästa arbetsmöte skulle äga rum.

Varför ville du delta i arbetet med konferensen?
Jag såg möjligheten att knyta kontakter med likasinnade webbälskare, plus att det var ett roligt sätt att få bygga upp någonting som fortfarande är unikt på denna sida av landet, om inte i hela Sverige. Visst finns det många roliga träffpunkter där ute, men än så länge har ingen slagit WebCoasts varma gemenskap.

Vilken kunskap vill du dela med dig av på WebCoast?
Jag kommer att vara på WebCoast i egenskap av åhörare; varje gång jag är där försöker jag att lära mig och ta in så mycket kunskap som det bara går, för att därefter varva ner vid slutet av dagen. Men jag är intresserad av att bolla idéer fram och tillbaka med alla deltagare!

Vad vill du lära dig mer om på WebCoast?
Är intresserad att veta mer om vad våra företag tycker om den svenska e-handeln i nuläget. Vilka möjligheter och hot som färgar deras nutid, samt hur de förhåller sig till sina utländska konkurrenter. Jag är även intresserad av att få veta mer deras vardagliga return on involvement-arbete.

Fakta:
Namn: Christian Aliaga
Ålder: 26 år
Bostadsort: Göteborg
Huvudsaklig sysselsättning: Studerar e-handel på heltid.
Sajt: chrisaliaga.com
Twitter: @ChrisAliaga

Illustration: Lauren Crow

Se årets video, skapad av Chris och Maria.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen