Navigation
IMG_0184.JPG

Att våga marknadsföra sin musik på webben

Ska du sats så måste du släppa. Många musiker eller personer i andra konstnärliga uttryck vågar inte släppa sin trygga inkomst för att satsa på något så osäkert som att försörja sig på sitt artisteri. Men alla konstnärer har inte så lätt för att se på sig själva som företagare som måste sälja sig själva. Hasse Selander jobbar med sådana personer dagligen, och startade en diskussion om hur man kan hjälpa dem att hitta en väg fram i marknadsföringen.

Axel från Jaded Jane berättar att de var i samma situation för ett år sedan. Skulle de vara städare på Nefertiti i resten av sina liv eller skulle de vara en av de som stod på scenen. De insåg att de behövde starta ett bolag för att kunna leva på det de älskade att göra. 

Kan man inte jobba med kompetensnätverk, tyckte Lena Göthberg och Hasse bekräftade att man försöker med det i viss utsträckning för att hjälpa varandra. Kanske ett musik-WebCoast för att inspirera varandra? Det finns ett antal duktiga artister som använder sociala medier i mycket hög utsträckning, och dem kan man alltid peka på för att visa hur det kan göras. 

Szofia påpekar att de behöver ”fake it til you make it” och marknadsföra sig som en stor artist för att få någon att vilja betala för det. Och om din musik ska spridas så måste man tyvärr tvinga andra att titta åt sitt håll.

Ett råd till Hasse var att visa på förebilder, men då finns en konflikt i att man inte vill integreras med andra genrer. Då det finns uppfattningen att vissa är äkta och andra inte, och en problematik uppstår när man ser att de bästa ”företagarmusikerna” inte är de som spelar instrument men som behärskar datorer och PR.

De 40 minuterna skapade förstås ingen ultimat lösning, men att det behövs en plattform och en community för att hjälpas åt var tydligt. Sedan är det upp till var och en att bidra med sin kunskap och ta till sig av andras.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen