Navigation

WebCoast – ett idésafari!

Karolina Nowicka kommer till WebCoast.

Twittra med Karolina som kommunikatör på ”365saker du kan göra” på @365saker
Twitter som privatperson använder hon @Karolina_Nw
Sajten: 365saker

Hur kommunicerar du på internet?
Må det vara en klyscha, men internet har för mig främst varit sfären som flätar samman nostalgi, nyheter och förhoppningar. Efter att ha bott i Spanien, Mexiko och på Västgötaschlätta under flera år, har Facebook och Skype gjort min värld om än mindre, litet större. Men sedan jag bytte kontorsstolen till white board-pennan på högstadieskolan där jag idag halvtidsjobbar, blir det inte mycket tid över för sporadiskt småsurfande. Så mitt pendeltågsresande kantas av min lilla ferrarimobil och fingrarna lämnar sällan ratten! Sms samsas med Facebook och Twitter, prassel ersätts av scrollande och samtal varvas med mail. Och för att toppa grädden anställdes jag vid årsskiftet som kommunikatör på 365 saker du kan göra.

Så nu är sociala medier mina stämband och kroppsspråk. Inom arbetsgruppen jobbar vi fyra personer som alla har olika tider, postnummer och uppgifter, så det mesta sker via tangentbordet eller Skype. Rollen som kommunikatör handlar om att ständigt hitta ytterligare rutter för att kommunicera med nya som gamla stödmedlemmar, aktiva medlemmar, samarbetspartners, gästskribenter och workshopledare. Allt för att spridningen och genomslagskraften av vad vi skapar ska bli mäktigare. Och sist men inte minst, så omges dagarna även av att nå ut till alla dessa presskontakter!

Vad vill du prata om på WebCoast?
Jag kommer nog att ha ett korsdrag öppet mellan öronen och munnen. Det är så mycket som jag vill ta in från alla deltagare. Självklart ska jag också berätta om vår ideella förening ”365 saker du kan göra”. Om hur en blogg startad av Navid Modiri, blev till ett rikstäckande nätverk av görare. Hur vi arbetar idag och om våra tolv inspirationsträffar som både är gratis och öppna för alla. För vad är det som händer när man plötsligt börjar göra saker, provar det man tidigare inte har gjort?

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Jag är säker på unkonference-helgen kommer bli en absorberande safari på nya idéer till samarbeten och möjligheter för att ”365 saker” skall utvecklas och utvidgas i framtiden.

Är särskilt intresserad av hur andra WebCoast-deltagare och företag använder Twitter och Facebook på ett kreativt sätt.

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen