Navigation
Webcoast-Coompanion

WebCoast är som open source

Coompanion är en av silversponsorerna för WebCoast 2012. Vi träffade informationsansvarig Ingrid Bexell Hultén och Per Adolfsson, företagsutvecklare, för en pratstund om WebCoast.

Berätta om verksamheten

Coompanion startade 1987 och firar alltså 25 år i år. Det skall vi bland annat fira genom att delta på WebCoast!
Coompanion ger information, företagsrådgivning och utbildning till människor som vill förverkliga företagsidéer tillsammans – från idé till framgångsrikt företagande. Vi ger nystartade kooperativa företag kostnadsfri rådgivning men har även konsultverksamhet för mer etablerade företag där vi bland annat håller utbildningar inom entreprenörskap och ger stöd vid organisations- och verksamhetsutveckling.

Varför är ni med på WebCoast?

Det är ett sammanhang som ligger precis i linje med våra värderingar – ett ställe för de som tycker det är kul att göra saker tillsammans. Vi skulle beskriva det som en ”open source”- konferens, där alla vill lära mer och även vill dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper.

Vad har ni för förväntningar?

Vi förväntar oss att det blir väldigt kul, att där är bra människor och att det finns massor att lära sig. Förhoppningen är även att vi ska tända ljuset i folks ögon: att de vågar förverkliga sina idéer.

Vad vill ni dela med er av på WebCoast?

Vi kommer att ha en workshop med skitkul byggande av affärsidéer och nya team. Kom och lek med oss, och provocera dig själv! Workshop är baserad på hur vi tror oss veta hur man får igång folks kreativitet att hitta en affärsidé. Så kom, teama upp och bygg tillsammans. Man vet aldrig vad ett möte leder till…

Vad vill ni lära er av andra på WebCoast?

Som företagsutvecklare är WebCoast fyllt av kunskap, som vi måste ha. Man måste inte alltid veta allt om allt men man bör ha inblick. Vi tror att WebCoast-besökare är ”early adopters” och vi vill självfallet se vad som är på gång. WebCoast ger tillfällen för nätverkande och att knyta kontakter, samtidigt som vi kan komma att lära oss mer om nya ämnen.

Hur agerar ni på webben, vad gäller den egna närvaron och interagerande med andra?

Vad gäller företagsrådgivning finns vi på Twitter som @startaegetihop och på Facebook som http://www.facebook.com/startaegetihop . I bägge medierna för vi en aktiv dialog med de som är intresserade av information och rådgivning kring kooperativt företag. Du kan ställa dina frågor och få svar online.
Även vår egen webbplats är just nu föremål för en stor omgörning, vi gör nytt från scratch. Den skall bli mer kommunikativ och tydlig.
Sist men inte minst kommer vi strax innan WebCoast 2012 att lansera den nya webbplatsen http://www.kompanjoner.se/ . Mer information om detta kommer!

Intervjuare: Karin Lundberg

Foto: Sina Farhat

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen