Navigation
Elwira-Kotowska-Linda-Eriksson-Camilla-Steen-Xelera

WebCoast är lite som ett kollo

Xelera Communication AB är en av silversponsorerna för WebCoast 2012. Vi träffade Xeleras vd Camilla Steen, webbstrateg Elwira Kotowska och projektledare Linda Eriksson för att höra deras tankar om WebCoast.

Berätta om verksamheten

Xelera är en kreativ webbyrå i Göteborg som bygger webbplatser. Men också intranät, extranät, bloggar, forum, communities och mobilanpassade sajter. Vi kan även integrera hemsidor med till exempel video, kortbetalning, biljettbokning, affärssystem, karttjänster, onlinekalendrar och annat som florerar i webbens underbara värld.

Xelera startade 1998. Sedan 2008 arbetar vi med open source-verktyget Drupal för att kunna bygga större, snyggare och tekniskt mer avancerade webbplatser med större utvecklingspotential.

Varför är ni med på WebCoast?

Det verkar så roligt, intressant och spännande! Vi kände direkt att här ska vi vara med. Vi vill snacka webb och ta reda på hur andra ser på webbkommunikation. Hur är det där ute? Hur används sociala medier för kommunikation i dag? Vart är kommunikation på webben på väg? Vad ska vi tänka på när vi bygger webb för att underlätta våra kunders kommunikation med sina kunder? Vi vill få inspiration, träffa folk och nätverka.

Vad har ni för förväntningar?

Vi har inte sponsrat och ställt ut på det här sättet tidigare, så vi vet inte riktigt vad vi ska förvänta oss, men våra förväntningar är höga. Detta är ju också lite av tjusningen. Vi hoppas på nya möjligheter, partners och samarbeten. Detta ska bli roligt, lite kollo-känsla!

Vad vill ni dela med er av på WebCoast?

Det vi lärt oss genom åren – att bygga webbplatser. Vi kommer även att tala om Content Management-system och humanisering av webben. Vi anser att webbplatsen är det element som är grunden i den digitala kommunikationen. Vi vill tala om balansen mellan ord, bild, kommunikation och teknik.

Vad vill ni lära er av andra på WebCoast?

Det är ju svårt att veta innan man vet vad andra tänkt prata om, men får man önska vill vi veta vad andra på webben tycker: Vad är en bra webbplats? Det deltagardrivna formatet på konferensen är mycket spännande, vi stimuleras av andras kreativitet och är ödmjuka inför att lära av andra. Vi är mycket nyfikna på vad som komma skall!

Hur agerar ni på webben vad gäller den egna närvaron och interagerande med andra?

Vi är aktiva på alla de största sociala medierna, men väljer att fokusera på lite olika saker beroende på kanal. På Facebook kan man följa oss bakom kulisserna, medan Twitter och LinkedIn är de främsta kanalerna för dialog, där vi svarar på frågor, med mera. Vi ser det även som en självklarhet att använda de sociala medierna som en rekryteringskanal. De sociala medierna lär vi oss mycket av. Det är en tacksam plats för att bli berikad. Det ger så mycket ny energi! Du kan enkelt göra din röst hörd såväl som att delta i dialog med andra.

Intervjuare: Karin Lundberg

Foto: Sina Farhat

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen