Navigation
20140316-115229.jpg

Världens första crowdsourcade talkshow

Christian Riedl satsade på världens första crowdsourcade talkshow i Visual arena med gäster som valdes av publiken under tidens gång. Ambitionen var att sammanfatta WebCoast, höjdpunkter, eftersnack och vad vi vill ha nästa år.

Första gästen var Stellan (@stellan) som lyfte att en av årets trender är samarbete. Han höll själv en session om ärlighet och tycker att hela konferensen är väldigt öppen och transparent.

P-O Arnäs har varit deltagare alla år. Han gillar att man varje år aldrig vet vad det ska bli men att han vet vilka som kommer, och därför vill han också vara med. Själv är han transportforskare och passade i år på att hålla en session om framtida utbildningsformat.

Undertecknad berättade om arbetet med WebCoasts sponsorer och vilket värde vi säljer när man har en konferens utan talare. Jag delade också med mig av den panik som föregick lördagskvällens underhållning.

Maria berättade om sin session där hon lärde ut vilka digitala verktyg man kan använda för att frigöra hjärnkapacitet. Det är hennes andra år på WebCoast och hon träffar de rätta människorna, får nya insikter och tycker helt enkelt att det är det bästa stället att komma till.

Malin kom upp med sin allergivänliga hund Vera Bengtsson (döpt efter karaktären i Rederiet) som är LSP:s kontorshund. Hon berättade att det viktiga när man skaffar en kontorshund så bör den vara lugn och av ganska litet format.

Journalisten Anders Thoresson är en journalist som är intresserad av tvåvägskommunikation. Han får många artikeluppslag på WebCoast men i år har han saknat sessions om integritet och säkerhet på nätet.

Mikael Sillion kallar sig kreativ ninja, digital strateg och framtidsdesigner. Han vill förändra världen med början i det sociala och empati. I år har han pratat om hur man blir en bättre version av sig själv.

Karin Hedin har haft väldigt roligt med PS4 på megaskärmen i Visual Arena. Rain Man Legends gjorde sig på skärmen och Lego-spelet hade vackra detaljer. Hennes egna sessions har handlat om user experience och hon vill att vi ska skapa produkter och tjänster som människor ska tycka om. Bygg i kärlek i mjukvaran!

Cecilia Dolk är geek, gamer och lajvare. Hon arrangerade Monitor Celestra där de byggde ett rymdskepp av en båt i Göteborg. I samband med det fick hon träffa en skådespelare från Battlestar Galactica, och tack vare bilden på dem som hon tittare ut fick hon senare jobb som marknadsassistent på Binero. Hon tror att levande content är nästa stora marknadsföringstrend.

Lena Göthberg är en WebCoast-rookie och tycker det är som mini-Almedalen, man twittrar och blir trött. Hon förstod inte varför alla slängde sig mot gridden (eller varför P-O välte den). Favoritsession var Erik Bernskiölds dragning om att mäta engagemang på webben, och nu tar hon med sig kunskapen in i sitt arbete i sjöfarten.

Husbandet Panflöjt Heroes tampades tyvärr med tekniska problem, men tack vare sin söta hund kom de undan med det mesta. Go out with a bang, tänkte Christian och med tre mans krafter lyckades han till slut skjuta av confettiraketen!

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen