Navigation

Var går gränsen för publicering?

Thina Grothmark är projektarbetare i WebCoast, ansvarig för kommunikation & PR samt särskilt delaktig i kommunikationsgruppen.

Efter sin examen praktiserade hon på en stor kommunikaitonsbyrå och söker nu nya utmaningar som kommunikatör. Inför WebCoast är hon nyfiken på alla deltagare som kommer med det gemensamma intresset kommunikation på internet och ser fram till alla dessa möten!

Hur kommunicerar du på internet?
Bloggen är mitt främsta verktyg när det kommer till kommunikation på nätet, jag ser den som mitt vardagsrum där jag inspirerar, bjuder in till diskussion och ger min syn på världen. Twitter, facebook och olika forum står också högt på listan över hur jag kommunicerar på webben och självklart via mail. Kommunikationskanalerna fyller olika viktiga behov och funktioner som jag har svårt att tänka mig att vara utan idag då det har blivit en del i vardagen och sätt att nå ut och stifta både nya bekantskaper och hålla liv i gamla.

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Jag har inte riktigt bestämt mig vad jag kommer att vilja prata om, kanske vill jag bara vara delaktiga i andras diskussioner. Dock jag är exempelvis intresserad av en diskussion om hur andra ser på gränsen mellan yttrandefrihet på nätet och att inte publicera kommentarer från haters/troll på sin webbsida. Bör alla få göra sina röster hörda på webbplatser oavsett hur de uttrycker sig eller vilka åsikter de har? Om inte, hur drar man i så fall den gränsen?

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Problemet är snarare vad jag ska prioritera bort då jag tycker att det mesta inom kommunikation är väldigt intressant. Jag har redan sett många intressanta ämnen som andra deltagare vill prata om. Mitt mål är att jag ska gå ifrån WebCoast både peppad och inspirerad med nya idéer och kunskap i bakfickan och flera nya vänner.

Hur kommer det sig att du vill vara med och bygga WebCoast?
Jag ser det som en unik möjlighet att få vara delaktig i att starta något nytt och positivt för Göteborg då det behövs en större arena för kommunikation även här i Göteborg. Är man som jag dessutom nyutexaminerad och hungrig på kommunikation i alla dess former passar WebCoast utmärkt. Det är ett bra tillfälle att knyta intressanta kontakter och få spendera en hel helg tillägnad ett av mina favoritämnen med härliga människor som delar samma passion.

Prata med thina på Twitter
Länk till Thinas sajt

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen