Navigation
IMG_0171.JPG

Tänkologens tips för att tänka nytt istället för rätt

Tänka annorlunda är det många som säger sig göra, Tänkolog vill lära ut hur man släpper logik och problemlösning och tänker kreativt på riktig. I lokal Macforum satte han åhörarna på prov.

Vill du ha rätt svar eller ett nytt svar? Det definierar om du tänker logiskt eller kreativt. Förutsätt aldrig att de förhållningsregler du är van vid måste appliceras på nästa utmaning, låt hjärnan jobba fritt. 

Genom att visa ett klipp från Britains Got talent visar han hur vi, och tv-studions publik, går rätt i fällan. Vi ser mönster, förväntar oss något, men blir sedan chockade av att det visar sig vara något annat. Hjärnan vill sortera istället för att vara öppen för det nya intrycket. Fast inte skrattar vi mindre för det…

Och glöm inte tabbekvoten, alla ska göra fel för att lära sig och arbetsgivare borde kräva det. Lyssna inte heller på de som säger att deras matlagningsworkshop eller konferenshotell gör personalen kreativ. För det sitter i huvudet, inte i öronlappsfåtöljen.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen