Navigation

Stämningen är det bästa på WebCoast

Per Olof Arnäs WebCoastPer Olof Arnäs, @Dr_PO, var på 2011 års upplaga av WebCoast, och ser framemot att delta igen:

Vad var det bästa med WebCoast?
Stämningen! Alla som var där VILLE att det skulle bli ett bra event. Och det blev det också. För min del fick jag flera nya kontakter, nya intryck och nya vänner. Jag var ganska så aktiv med tre egna seminarier, och för mig var WebCoast en härlig motpol till de vanliga konferenserna som vi forskare ofta besöker där artiklar som presenteras ofta skall skickas in flera månader i förväg.

Vad har hänt sedan den första knytkonferensen i Göteborg för din egen del?
Jag har fortsatt mitt digitala liv och driver nu flera bloggar. Min branschblogg Logistikfokus börjar ta fart nu och jag får ofta nya kontakter och förfrågningar tack vare min synlighet online. Under året har jag dessutom börjat arbeta som informationsansvarig i en forskningsorganisation vilket är en ny roll för mig.

Vad ser du framemot på WebCoast 2012?
Stämningen igen! Att få träffa alla dessa underbara personer som jag umgås med i min dator dagligen. Och eftersom jag nu också arbetar professionellt med informationsverksamhet har jag stora förväntningar på vad som kan dyka upp på gridden. Själv kommer jag nog att smälla upp en lapp eller två…

Som logistikforskare, hur ser du på fenomenet unconference?
Planeringsmässigt är det väldigt intressant. Jag har arrangerat fler än 50 konferenser genom åren och vet hur mycket arbete som ligger bakom ett heldagsprogram med talarbokning, rubriker, beskrivningar etc. Men på en unconference är detta irrelevant. Och ändå blir det så bra! Jag har faktiskt börjat smyga in unconferencekonceptet även på våra branschevent. Vi är inte i mål ännu, men vi kommer dit – var så säker.

Logistiskt sett är spontanorganiserande system väldigt intressanta. Systemet skapar ordning utan att någon enda aktör har helhetsansvaret. Ofta med hög verkningsgrad, dessutom. Det har skrivits mycket om detta (komplexitetsvetenskap) inom logistiken och kort kan sägas att ju mer man kontrollerar och styr, desto lägre flexibilitet får man. Detta kan jag snacka om i timmar, så vill du veta mer – hör av dig 😉

Vi ses på Webcoast!
Intervjuad av Karin Lundberg, @sciencekarin

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen