Navigation
Punkt SE

.SE ser fram emot att ta pulsen på WebCoast

I år välkomnar vi .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) till WebCoast! .SE arbetar aktivt för ett öppet och fritt internet för alla och en stor del av arbetet handlar om att internet utvecklas positivt. Vi har tagit ett snack med Niklas Serén, som är projektledare på .SE.

Varför gillar .SE WebCoast?
Vi vet att utvecklingsarbete oftast drivs av nätverk av engagerade människor. Om en tillräckligt stor och driven mängd människor bestämmer sig för att genomföra något går det oftast. Därför gillar vi WebCoast och alla andra möjligheter för internetintresserade att träffa varann och diskutera och peppa varann. Det är ju en av anledningarna till att vi själva arrangerar Internetdagarna varje år!

Vad förväntar ni er av WebCoast?
Att se mycket spännande frågor lyftas och vridas på och naturligtvis ta pulsen på de ämnen som poppar upp. Det är det mest spännande med en unconference – att det inte är centralt kurerat. Vi förväntar oss också att utöka vårt eget nätverk med spännande människor och idéer.

Vad vill ni dela med er av för kunskap?
Vi har väldigt mycket kunskap på många olika områden och tror på devisen “sharing is caring”. Områdena infrastruktur, open source, internet i skolan, internetstatistik, wordpress, DNS, Federationer, internets styrning, barnhack, digitala fri och rättigheter, integritetsfrågor osv är några av våra specialområden.

Vad skulle ni vilja lära er mer av?
Vi är alltid nyfikna på nya idéer och perspektiv – gärna inom områdena nämnt ovan, men även andra mer “mjuka” ämnen.

Vad är aktuellt för .SE just nu?
.SE har alltid många projekt i gång! Vi arbetar nu fram nya Internetguider om digitalt källskydd, håller i lärarutbildningar, har programmeringskurser för barn, avslutar vår skoltävling Webbstjärnan och arrangerar hackathon kring öppen data.

Hur förbereder du dig inför en konferenshelg?
Jag arrangerar en stor internetkonferens och åker därför på en hel del konferenser för att lära mig mer och få idéer. Jag har ingen speciell packlista men jag läser på en hel del om de talare och sessioner jag ska gå på – det ger mig mer på plats. Utöver det tycker jag om att gå in på sessioner oplanerat som kanske tar upp något jag knappt förstår eller ens är intresserad av. De tillfällena brukar det komma mycket perspektiv och idéer från. Den blandningen ger ofta mig en bra helhet.
Till sist, om jag får vara lite torr, BRA SKOR – inget kan få fötterna att värka som en ett par dagars konferens….

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen