Navigation

Podcasting och dess enorma charm

På twitter heter Anders Nyman lite olika saker, men den profil han flitigast använder idag är @anders7205 (men även @podcasthbg och @polarbearandy och @theartofandy förekommer)

Anders är på plats på Webcoast på uppdrag av sitt företag egentligen men intresset är lika mycket privat så svaret på den frågan blir också tudelat. Anders företag finner man på www.brunmedia.se och hans privata bloggande på www.uppsnappat.mooki.se. Han har även andra sajter typ www.theartofandy.com där han mest marknadsför sin bok mot utlandet och podcasthelsingborg.se, en podcast som just nu dock ligger lite på is.

Hur kommunicerar du på internet?
De sätten jag kommunicerar på internet är i första hand att blogga, vilket också pushas till Facebook och Twitter (emellanåt). Twitter använder jag annars mer sporadiskt numera, eftersom jag inte lyckas hitta ett bra sätt integrera Twitter med hur jag jobbar. Jag vågar påstå att jag var en av de allra första som hade ett twitterkonto i Sverige, men innan tjänsten fick fart ordentligt hade jag tröttnat lite, så man kan säga att jag missade den stora hypen när den kom. Därför är jag idag mer av en dinosaurie än en pionjär kan man säga. Jag har mycket att lära och lyssnar gärna. Utöver det är jag kvar i epost-träsket och en aktiv Facebookare.
Jag föredrar ett fåtal bra tjänster före hundratals beta-tjänster som alla gör i stort sett samma sak.

Vad vill du prata med andra om på WebCoast?
Jag ska se om jag kan få ihop ett pass om podcasting och dess enorma charm, förhoppningsvis tillsammans med Christian Dahlqvist (@sundhult). Podcasting är något jag brinner för, så även om mina personliga satsningar lagts på is för tillfället, pga att mitt företag kräver mer och mer tid, så kommer jag alltid att hävda att podcasting är det bästa som hänt mediavärlden sedan radion uppfanns en gång i tiden.
Jag skulle även vilja dela med mig av mina erfarenheter kring hur webben ser ut i verkligheten för många beställare. Jag anser att vi som arbetar med webbdesign inte får glömma den stora skara ”riktiga människor” som oftast inte vill betala för den senaste tekniken utan bara söker en bruksnivå på sina webbprojekt. Jag efterlyser en ödmjukhet som jag gärna vill diskutera med andra.

Vad vill du lyssna och lära av andra på WebCoast?
Idag letar jag febrilt efter sätt att ”tratta” olika internetkanaler till en gemensam plattform för att på ett enkelt sätt kunna arbeta mer processaktigt med internet i mitt dagliga arbete. Jag vill slippa hoppa mellan tjänster och applikationer och jag är övertygad om att det kommer finnas folk på plats som kan bra mycket mer än jag om dessa saker och det ska bli kul att lära sig hur man ”ska” göra. Jag hoppas också kunna ha en del intressanta diskussioner om marknadsföring via egenmedia (bloggar, podradio, twitter etc) med folk som har intressanta vinklar på det.

av Maria Gustafsson, @MikuMaria

 • Lars Thim

  Hittar du ett sätt att tratta kanaler så är det nog många som är intresserade. Bara en så enkel sak som att få ett flöde av Facebook, Twitter och RSS är väldigt svårt. jag har nog provat dryga tiotalet tjänster utan att känna mig riktigt nöjd.

  • http://uppsnappat.mooki.se Anders Nyman

   Då är jag alltså inte ensam om detta problemet! 😀

 • http://uppsnappat.mooki.se Anders Nyman

  Jag får korrigera mig själv rörande mitt tidiga twittrande. Det visar sig via @twittoppen att jag var den 305:e personen i Sverige att skaffa Twitter. Inte så illa i och för sig, men kanske lite för sent för att säga ”en av de allra första”…?! Men ”tidig” kan vi definitivt säga. :-)

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

 • Tillgänglig på App Store
 • Hämta på Google Play
WebCoast Appen