Navigation

Möjligheter och utmaningar på webben

Peter Nordin är ordförande Junior Handelskammaren (JCI) i Göteborg. Han använder internet för att kommunicera inom olika områden. Ser möjligheter till nätverkande, umgänge och till att bygga personligt varumärke och även till utmaningar för att förändra världen till det bättre. Diskutera gärna ansvarsfrågor på webben med Peter på WebCoast.

Prata med Peter på Twitter: @thenidron

JCI på Twitter delar Peter med Victoria Peterson: @jcigoteborg

Läs mer om vad Peter och JCI gör:
Sajten: www.jci.cc/local/goteborg
Facebook: www.facebook.com/jcigoteborg

Hur kommunicerar du på internet?
Jag använder internet och sociala medier för att följa med vad som händer och informera och skapa intresse runt aktiviteter som vi har inom JCI Göteborg (Junior Handelskammaren). Då föreningen riktar sig mot drivna unga människor som vill förverkliga sina drömmar måste vi finnas där de finns och i dagsläget är sociala medier en viktig mötespunkt. Personligen använder jag mig mest av Twitter och Facebook. LinkedIn har den senaste tiden fått lite mer fokus då det har kommit en del intressanta förfrågningar den vägen. När det gäller JCI Göteborg är det Twitter och Facebook som är de kanaler som lockar mest nya medlemmar. Hemsidan är för tillfället för statisk och tråkig. Vi är i arbetet med att skapa en helt ny sida som ska vara mer interaktiv och knyta ihop de sociala medierna på ett bättre sätt.

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Utmaningarna som social medier ställer på organisationer när det gäller varumärkesuppbyggnad och profilering. Företag och organisationer står inför ett paradigmskifte där saker som tidigare var interna blir transparenta och synliga för alla. Det är viktigt att förstå vad det innebär för allt från marknadsföring till kundrelationer och rekrytering.

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Jag tycker att det ska bli roligt och träffas och nätverka, dessutom är det intressant att lyssna till andras erfarenheter och kunskaper i ämnen de brinner för. Jag deltar gärna i diskussioner runt möjligheter och utmaningar för företag rörande sociala medier. Ett annat ämne som är intressant är hur man man stärker sitt personliga varumärke via nätet. Avslutningsvis skulle jag vara intresserad av en debatt runt sociala medier och ansvar. Vi vet att sociala medierna har blivit en stor maktfaktor och det har vi sett de senaste veckorna ibland annat Egypten, men med stor makt kommer även ett stort ansvar. Vilket ansvar har vi som individer och personer på nätet?

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen