Navigation
20140315-155558.jpg

Minecraft, en främmande värld

WebCoasts egen minigeek Amy, 10 år, tog sig an ett gäng nyfikna för att berätta hur man överlever i Minecraft.

Uppdateringar kommer alltid först till desktopversionen, och senare till iPad och mobiler, de ligger ofta upp till 4 uppdateringar bakom. Det är oftast tråkig, tycker Amy, men vissa funktioner som inte finns för paddan gör att det blir enklare att spela.

Vi fick lära oss grundläggandebegrepp, minea, chanta m.m. Och bara att tyda vad olika bilder föreställde, för den som inte är van vid att se en gris i pixlar behövs faktiskt en del guidning för att greppa grafikstilen. Vi fick också se exempel på konstiga buggar, som att stå halvt utskuren i en tavla eller ett block.

Men varför dör man så lätt i Minecraft? Oftast blir man dödad av monster. Det hetaste nybörjartipset är att i inställningarna kan man stänga av monster om man vill lära sig bygga i lugn och ro. Men man kan också dö av höjd, om man bygger för högt och hoppar ner utan armour. Det är också möjligt att kvävas.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen