Navigation

Mer passion i molnet!

Människor som hjälper människor, det är Pernilla Näsfors passion. Hon arbetar på att få fram en metod där webben ska underlätta dessa möten och kopplingar. Prata med henne på WebCoast om fler möjligheter och kika efter en färgglad vägg!

Prata med Pernilla på Twitter: @pernillan
Pernilla på webben: www.pernillan.se

Hur kommunicerar du på internet?
Verktygen jag använder för att kommunicera är alla möjliga: Twitter, Facebook, Gmail, Gtalk, Skype, LinkedIn och nu senast Convore. Jag gillar att testa nya tjänster och program, men det gör ju inte alla så då får man hålla kvar vid en del gamla tjänster för att ens familj eller vänner använder dem, som t ex MSN… Däremot försöker jag både privat och som företagare att få fler att upptäcka alla de möjligheter till kommunikation och delande av kunskap och erfarenheter som finns på webben idag. Bland annat så finns det ju många förträffliga produkter som t ex Evernote, Dropbox eller Google Docs, som verkligen kan underlätta kommunikationen med andra i ett projekt, företag eller en organisation. Gemene man tror jag inte känner till dessa verktyg och att de finns i gratisversioner, så det kan behövas lite folkbildning om digitala verktyg som förenklar vardagen!

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Jag vill prata om hur vi kan göra världen bättre med hjälp av t ex sociala medier, socialt entreprenörskap eller fri och öppen programvara. Jag tror att de flesta människor vill känna att de gör något meningsfullt med sin tid och sina talanger, så jag tror möjligheten finns att samla dessa goda krafter för att göra något bra tillsammans. En start skulle kunna vara att anordna en konferens utifrån temat ”sociala medier för social förändring”. Jag skulle gärna höra om det finns andra som nappar på den idén, eller som har ännu bättre förslag på var och hur man kan börja. Eller fortsätta kanske man ska säga – det finns ju så många som gör så mycket bra redan!

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Jag vill höra folk berätta om sina passioner och nördiga intressen! Att lyssna på någon som passionerat berättar om något de brinner för är alltid spännande, oavsett ämne. Min förhoppning är också att jag under WebCoast kommer kunna bidra till att några av dessa passionerade nördar hittar andra likasinnade. Jag och @Puzzelmartha håller på och arbetar på en metod för att upptäcka gemensamma intressen och passioner i en grupp som vi kallar för Passioncloud. Tanken är att vi ska försöka testa delar av den metoden med deltagarna på WebCoast, så håll gärna utkik efter en vägg med färgglada lappar! Vår målsättning är att även överföra Passioncloud-konceptet till webben, så en annan förhoppning med WebCoast är att få lära mig mer om hur man bygger prototyper, API:er och webbtjänster, och hur man skapar en framgångsrik startup!

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

  • http://www.gyllenkroken.se Daniel Karlsson

    ”Sociala medier för social förändring” låter helt klart intressant! Hoppas vi blir några stycken som är intresserade av detta.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen