Navigation

Livslångt lärande med webbdesign

Att ta ett aktivt beslut att flytta ut på landet och göra slag i saken behöver inte betyda att man är avskärmad för ny teknik. Anna kan berätta hur hon lever sitt önskeliv på landet med webbproduktion i sitt företag, sport på iPaden och minigrisar i ladugården.

Hur kommunicerar du på internet?
Jag hänger på det som är givande och roligt! Var fast i Facebook för nå´t år sedan, men hänger mer på Twitter numera. Visst är det roligt att hålla kontakten och se vad alla vänner håller på med, på Facebook, men på Twitter lär jag mig nya saker, träffar nya inspirerande och fantastiskt kloka människor. En kombo är utmärkt! Mail använder jag väldigt flitigt! Oftast är det längre mail med information till webbplatser jag arbetar med. Skype använder jag en del också. Jag vill vara där mina vänner är!

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Att prata inför stora samlingar är inte riktigt min grej, det är något jag vill lära mig och utvecklas på. Kanske WebCoast är platsen där jag vågar?! Jag skulle gärna berätta om de livsval vi gjort i vårt liv, om det intresserar någon. Att man inte behöver bo mitt i smeten och ändå kan vara ”med” överallt där man vill via appar, funktioner och livesändningar. Att man kan kombinera ett hett digitalt intresse med jordnära liv såsom minigrisar och landsbygdsbevarande. Jag kommer att vara aktiv i minglet, jag trivs med mycket folk omkring mig och vill gärna hinna träffa och hälsa på alla. Jösses, hur ska det gå?

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Här är mitt problem, jag har aldrig varit med på ett sånt här event tidigare, ett event där det kommer att finnas så otroligt mycket kunskap samlad och så många möjligheter att lära sig nytt. Vilka sessioner ska jag gå på?

Jag vill få tips om bra appar till telefonen, lära mig mer om php, lära mig mer om WordPress i allmänhet och plugins i synnerhet. SEO är ju alltid intressant också. Jag tror att de sessioner jag kommer att vara med på är såna jag inte ens kunde föreställa mig innan, eftersom det kommer så otroligt många inspirerande människor med fantastiska kunskaper och erfarenheter.

Hur kommer det sig att du vill vara med och bygga WebCoast?
För att jag tycker att idén är så klockren! Dessutom spelar det stor roll att det var @MikuMaria som kläckte idén. Jag visste att Maria med sin kunskap och sin personlighet skulle lyckas att förmedla sin känsla, sin vision till alla som engagerade sig. Det fanns inte på kartan annat än att WebCoast skulle bli en succé. Det tror jag fortfarande! Jag har redan träffat så ofantligt fantastiska människor, känner mig överväldigad över att få samarbeta med alla som bidrar till arrangemanget. Vilken kreativitet! Mitt ansvar är webbplatsen och jag lär mig nytt för varje produktion jag arbetar med och jag visste att om jag gjorde WebCoast sajt skulle det innebära en massa ny kunskap för mig.

Prata med Anna på Twitter: @VimleAnna.
Kika in på VimleWebbs sajt: www.vimlewebb.se

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen