Navigation

Här ska vi vara – Lindholmen!

Välkommen till Lindholmen!
Fem minuter ifrån Göteborgs centrum, på väg ut mot den vackra skärgården ligger Lindholmen. En frihamn där en hållbar framtid blandas friskt med saltvatten, anrika historier och känslor från båtvarven i det forna Göteborg.

Lindholmen är en plats som sprudlar utav liv och rörelse. Det är också en plats där allt från studenter till stora företag figurerar. Lindholmen befinner sig verkligen i händelsernas centrum och i ständig förändring. Här får drömmar liv och möjligheter skapas i en härlig harmoni.

Vägledning
Ni tar sig enklast till Lindholmen med någon av alla de bussar eller färjor som går till och från Lindholmen. Bland annat finns det en stambuss, 16, som går med jämna mellanrum och så även Älvsnabben som tar sig över älven från Rosenlund på fyra minuter.

Det finns går även bra att promenera till Lindholmen längs med hamninloppet, här får Ni chansen att uppleva Lindholmens vackra hamnliv, anrika industriella båtområden och se hur framtiden snabbt vuxit i fram i takt med det att Ni närmar er Lindholmen Science Park, där våren happening, WebCoast håller till!

Upplevelser
Lindholmen är som sagt en stor knutpunkt och har ett brett utbud av samlingsplatser. Utöver de många restauranger som ligger på Lindholmen finner Ni en stor variation av olika fik och caféer längs med strandpromenaden på Lindholmen och dess angränsande områden, Eriksberg och Sannegården. Här kan du sitta i lugn och ro på någon av caféernas olika uteplatser eller njuta av utsikten från någon av alla de bryggor som finns längs med strandpromenaden.

Utöver olika caféer och fik hittar Ni även många mötesplatser för kultur. Längs med alla de skulpturer som finnes längs med strandpromenaden så finns även Eriksbergshallen, som ständigt håller konst- och kulturutställningar av olika slag. Eriksberg är även hemmahamn för vår stads stolthet, Ostindiefararen Götheborg.

Ta möjligheten och låt dig inspireras av miljön och känslan av den hållbara framtid som ständigt växer fram på Lindholmen.

Välkommen!

skrivet av Joel Börjesson

Klicka på nedan karta för att komma till Eniros karttjänst där du bl.a. kan få hjälp med vägbeskrivning!

 • http://www.brunmedia.se Anders Nyman

  En liten karta hade varit fin i detta inlägg, så att man vet hur man ska hitta dit!
  Hur är det med parkering?

  • @VimleAnna

   Tack Anders! Karta finns nu. Vad gäller parkeringsinfo så ska vi självklart lägga ut den informationen med, tack för tipset! Måste bara ta reda på lite mer fakta först :).

 • Pingback: Sol, te och plugg, massa plugg. | Anna Stridh Bender()

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

 • Tillgänglig på App Store
 • Hämta på Google Play
WebCoast Appen