Navigation
Karin-Lundberg_WebCoast

Lika villkor för alla på WebCoast

Deltagarintervju med Karin Lundberg, informatör och frilansskribent, som är med på WebCoast för andra gången.

Vad var det bästa med WebCoast förra året?

Det bästa med WebCoast var absolut alla roliga och intressanta människor jag träffade. Alla var där på lika villkor och alla kunde ha en åsikt eller dela med sig av sina erfarenheter om livet på webben. Under WebCoast kom jag igång på allvar med mitt twittrande, och fick på kuppen många spännande individer att följa. På Twitter heter jag @sciencekarin

Vad har hänt sedan den första knytkonferensen i Göteborg för din egen del?

Förra WebCoast hade jag planer på att starta eget som frilansskribent. Men så blev jag erbjuden ett informatörsuppdrag på heltid, så företagandet lades på is ett tag. Under året som gått har jag arbetat inom Göteborgs universitet, med havsmiljöfrågor i fokus. Alldeles nyligen fick jag ett deltidsuppdrag inom universitetet, nu med miljöfrågor generellt. Jag tänker nu även frosta av företagarplanerna, men med lite betänketid och med nya erfarenheter i bagaget dock med något annat fokus på verksamheten.

När jag nu startar upp min frilansverksamhet som skribent, vetenskapskommunikatör och språkvårdare är jag än mer rustad med hjälp av det nätverk jag skaffat, inte minst genom sociala medier och människor jag träffat via WebCoast.

Vetenskapskommunikatör undrar ni, vad är det? Jo, vetenskap kan ju vara ganska komplext att förmedla, och det är inte alltid forskaren själv är den som är bäst lämpad för denna uppgift. Som expert på något är det lätt hänt att, utan att själv vara medveten om det, slänga sig med en vokabulär som inte många andra förstår. Då kan en mellanhand behövas. Som vetenskapskommunikatör vet jag hur man förmedlar komplex information i mer lättförståeliga format, genom utställningar, texter, sociala medier m.m. Jag är intresserad av populärvetenskap i alla dess former och gillar att lära, både mig själv och andra!

Jag har även engagerat mig som volontär för att WebCoast 2012 ska kunna äga rum. Min roll har varit att intervjua deltagare från förra årets konferens, kommande deltagare och sponsorer.

Vad vill du bidra med under själva konferensen, förutom att du redan nu är engagerad ”bakom kulisserna”, som reporter?

Kanske kommer jag hålla en session om vetenskapskommunikation, får fundera lite på det.

Vad ser du fram emot på WebCoast 2012?

Att återigen få knyta kontakter, nya som gamla, och lära mig mer om den webb som vi alla befolkar och berikar. Det är spännande att man inte riktigt vet vad folk kommer prata om. Men en sak vet jag med säkerhet: WebCoast 2012 kommer att bli enormt givande och en rejäl energi-boost!

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen