Navigation

Hjälp oss att streama från WebCoast!

Vi vill gärna streama så mycket som det bara går från WebCoast. Vi kommer att ha tillgång till nio konferenslokaler, och dessutom finns det flera andra ytor som kan utnyttjas vid behov. Det är omöjligt för oss att ordna nån slags central administration för att sända allt detta, så istället ber vi er – våra älskade deltagare – om hjälp.

Dessutom: tänk vad otroligt praktiskt att kunna kolla på en session igen, i efterhand.

Nu kanske du tänker att det här verkar svårt och krångligt, och att någon annan får fixa det. Då har du fel. Alla kan streama! Du också.

Detta är vad du behöver göra för att förbereda dig:

När du sedan börjar sända, kommer det att se ut ungefär såhär:

Du startar sändningen med den runda röda pricken. Uppe i högra hörnet sitter en symbol som ser ut som ett halvt moderatmärke som trillat på sidan (tre svarta punkter som sitter ihop), där klickar du för att dela sändningen på Twitter, Facebook, FourSquare, Gowalla, Tumblr och andra nätverk. Det här är en skärmdump från en iPhone, i andra mobiler kan det se annorlunda ut, men principen är densamma.

I ämnesraden överst skriver du ämnet för sessionen du streamar. Använd taggen #webcoastTV, så att det går lätt att hitta sändningen.

Busenkelt, eller hur? En sak till måste du tänka på, dock: streaming äter rejält med batteri, så det är väldigt bra om du kan ha laddkabeln i under tiden du filmar.

 

 

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen