Navigation
peo-axelsson-001_foto_Niklas-Manpoix

Startade sitt nätverk via sociala medier

PeO Axelsson driver nätverket Marknadscheferna. Tanken med nätverket är att marknadsansvariga ska få en plattform att träffas på via olika sorters möten. Hittills har Marknadscheferna ordnat halvdagsutbildningar, seminarium och event.
– För de företag som vill rekrytera inom marknadsföring ska det också vara naturligt att ta kontakt med oss, säger PeO.

Han startade nätverket genom en Facebook-grupp och har därefter lagt till hemsida och tidning. Tidningen heter MC och går inte bara ut till nätverkets medlemmar utan till alla marknadschefer i Västsverige. Nätverket finns nu även i Malmö och i Stockholm. Medlemsantalet tickar hela tiden på och är nu uppe i över 1 000 medlemmar.

Vad ser du framemot på knytkonferensen i år?

Jag var inte med förra året och har heller inte varit med på någon unconference tidigare, så jag är nyfiken på själva formatet och få en förståelse för det. Hur får man en konferens egentligen deltagardriven? Sedan är jag intresserad av allt som är inom området digital kommunikation.

I slutet av 1990-talet arbetade jag på en reklambyrå som då satsade på just digital kommunikation och tillsammans med andra byråer i Göteborg valde vi att skapa en sammanslutning, Interaktiva medieproducenter i Väst, för att lyfta fram den digitala kunskapen här på Västkusten. Det resulterade i två konferenser som sköttes ideellt av oss byråer tillsammans. Vi fick hjälp av studenter som gick projektledarutbildning och även ett visst ekonomiskt stöd från kommunen. Det känns som om att WebCoast är en satsning i den här riktningen och det är trevligt för Västsverige!

Har du själv tänkt ha en session?

Jag har inte riktigt tänkt färdigt men det lutar åt ett case om hur man kan använda Facebook i B2B-sammanhang.

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare?

Jag vill höra om lyckade digitala projekt och allmänt ta del av idéer som jag kan omvandla till min verksamhet och vardag. Vill gärna ta del av olika case om digital marknadsföring. Att få ta del av trender generellt och vad som är på gång är alltid roligt. Jag ser fram emot att vara en del av WebCoast 2012.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen