Navigation
20140315-112631.jpg

Framtidens utbildning presenterades i Pecha Kucha-format

P-O Arnäs, @dr_po, ville hålla en session där han själv slapp stå för talandet. Så istället klockade han 5 Pecha Kucha-dragningar om utbildning inne i Visual Arena.

Claes Magnusson, @Claes, har jobbat med vuxenutbildning i hela sitt liv. Han talade om att högskolan är det enda som inte är avreglerat på utbildningsmarknaden, på gott och ont. Det är undervisningsfabriker där anslag och projekt blivit viktigare än kunskap. Utbildning ska vara kort, användbar, rätt, och lönsam enligt studenternas önskemål.

Niklas Angmyr, @privatpersonen, är skolledare på yrkeshögskolan Göteborgs Tekniska Institut. Efter ett år på skolan insåg han att on-school är en liten del, och elevernas egen vilja att lära sig utanför skolan är den stora delen. Un-college är en social rörelse för eget lärande. De föreslår följande steg: bestäm vad du vill lära dig och varför, inventera dina verktyg, skaffa någon som du rapporterar till, skaffa en mentor, börja!

Johan Lange, @johanlange, körde analogt med papper. Han upplyste om att det gör ont att lämna gamla paradigm, att undervisning är som gamla plogfåror och vi måste lämna industriparadigmet. Materialet i skolorna borde vara bild, video och infographics men istället ser vi en massa text. Vi måste leka för att lära, anamma begreppet LAAT – Learning At All Times.

Tomas Lindroth, @tlindroth, är Programansvarig Digitala medier, ett 3-årsprogram på Högskolan Väst. Han berättade att studenterna blir allt yngre, utbildningarna måste förändras. Universitet måste integreras i samhället, och får inte separera veta och göra. Studenterna ska inte in i befintliga professioner utan bli konstruktivt kritiska. Studenterna ska vara i samhällets tjänst. Deras material ska ut, studenterna ska få synas och verka.

Carl-Adam Hellkvist och Michel Wester är 2 av 6 grundare av utbildningsplattformen Lurn, och studenter från Chalmers. De har identifierat att studenter frågar sig ”Hur ska jag strukturera mina studier?” och lärare frågar sig ” Vad behöver mina studenter hjälp med?”.
Lurn bryter ner kunskapsmässigt till greppbara segment, använder gameification och visuella deadlines. Studenter kan fråga läraren direkt eller fråga i forum och förbättra dialogen med lärare. Läraren får överblick över studenterna genom att se tracking av deras aktiviteter i plattformen. Lurn är en SaaS-tjänst, alla kan skapa sin egen kurs på bara några minuter. Alla ska kunna lära ut, inte bara skolorna.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen