Navigation

Fascinerande enkelt på webben!

Joakim Green är en 21 år ung webbentreprenör som är fast beslutsam om att förändra världen. Vid sidan om studier driver Joakim en egen webbyrå där han utför diverse uppdrag för kunders räkning, men också tillåter sig själv att hålla på med egna webbrelaterade projekt.

Prata med Joakim på Twitter: @joakimgreen
Läs på Joakims egen sajt: www.joakimgreen.com

Hur kommunicerar du på internet?
Jag ser till att vara tillgänglig i alla de stora kommunikationskanalerna och försöker anpassa valet av kanal beroende på situation. Just nu är Twitter en av de kanaler som jag använder dagligen, mest på grund av det är ett tidseffektivt kommunikationssätt men också för dess förträffliga räckvidd. Det är vad du säger för stunden som är avgörande för vem mottagaren är och hur konversationen därefter kommer att fortlöpa. Fenomenet att samlas kring en hashtag (#), istället för att begränsas till en vänlista, skapar möjligheter utöver det vanliga. Möjligheter som jag ser till att vara en del av!

Idag håller gränsen mellan privata och professionella kontakter på att suddas ut, men trots det försöker många fortfarande hålla vissa kanaler reserverade för det ena eller det andra. Jag har valt att inte sudda ut denna gräns helt och hållet. För mig är Facebook en plats där jag delar statusuppdateringar och kommentarer med framför allt min egen generation, men också till dem som har förstått att gränsen inte längre existerar.

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Möjligheterna med dagens teknik är otroliga, men det som fascinerar mig mest är att det också har blivit mycket enklare att använda den. Idag behöver du inte skapa nya tekniska innovationer för att skapa affärsnytta på webben, det är alltså mycket lättare än så.

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Att få nya perspektiv på saker och ting är en viktig del för att förverkliga mitt mål; att förändra världen genom en innovativ och framgångsrik startup. Jag är inte rädd för att delta i en session kring ett område som är okänt för mig, istället ser jag en stor möjlighet att upptäcka sådant som jag inte springer på i min vardag.

Foto: Louise Pettersson

Av Maria Gustafsson, @MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen