Navigation

Enkla idéer kan lyfta & växa – våga satsa!

Maja Larsson ska på WebCoastMaria Maja Larsson, @Maja_Larsson, skall gå på WebCoast för första gången och är nyfiken på vad som komma skall. Vi passade på att ställa lite frågor till Maja, vem är det egentligen vi får möta?

Beskriv dig själv och vad du gör
Jag är en otålig och rastlös människa med lite för många idéer – jag hinner omöjligt pröva alla. Jag är konstnär och kreatör i själen vilket tar sig en mängd olika uttryck i min vardag. Idag arbetar jag som projekt- och produktionsledare på en byrå i Stockholm men min bakgrund är från skolvärlden där jag undervisade på gymnasiet i fotografisk bild och estetisk verksamhet bland annat.

På webben känner nog de flesta mig genom Fotosöndag som jag startade i maj 2010. Fotosöndag samlar fotointresserade, amatörer och professionella fotografer, kring ett gemensamt tema som postas på tisdagen varje vecka. Under veckan fotar du på temat och inlämning av bidragen sker sen på söndagen samma vecka – därav namnet! Det unika med Fotosöndag är att precis alla kan vara med. Du fotar med den utrustning du har – mobilkamera eller systemkamera. Det är ingen tävling utan bara ett sätt att utmana och utveckla ditt bildskapande och fotografiska uttryck.

Hur kommunicerar du på internet?
Jag är personlig men aldrig privat på nätet. För mig är det viktigt att kunna vara mig själv rakt igenom men också att dra en gräns för vad jag skriver och pratar om. Jag har gjort valet att i stort sett posta allt jag skriver och producerar offentligt. Det gäller samtliga kanaler: Facebook, Twitter, Google+, Flickr och Instagram.

Det jag skriver och producerar ska kunna läsas och betraktas av vem som helst. Det ger mig kontroll över mitt personliga varumärke, min identitet på nätet. Att sortera in människor i olika grupper och att skapa listor för att posta olika saker är inget jag är bekväm med, det passar helt enkelt inte mig. För mer privata samtal väljer jag att hellre lyfta telefonen eller träffas över en kopp kaffe.

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Jag skulle gärna prata om Fotosöndag och om hur små, enkla idéer kan lyfta och växa tillsammans med andra människor. Att man genom att pröva och att göra samt låta saker få ta form lite på egen hand kan hitta in på väldigt spännande vägar. Det du bara tänker på och inte prövar i verkligheten är kanske helt fantastiska idéer som skulle förändra världen rentav! Våga testa dina idéer…

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Jag är nyfiken på människor! I de små mötena väcks alltid nya tankar så jag hoppas på att träffa intressanta människor och knyta nya kontakter i första hand. Om någon pratar om den kreativa processen, om relationsbyggande på nätet mellan företag och kund eller om att förverkliga idéer – då är jag garanterat där. Men, jag är nyfiken på mycket och kommer till WebCoast med öppna sinnen och hoppas på många ”aha” och ”oj”.

Intervjuad av Karin Lundberg, @sciencekarin

 • http://egosoletrader.com Martin Lindeskog

  Maria Maja Larsson:

  Jag gillar (+1 & like :) ) vad du skriver om hur du kommunicerar på Internet:

  ”För mig är det viktigt att kunna vara mig själv rakt igenom…”

  För mig som individualist, är det ljuv musik för mina öron (& ögon)! :)

  Bästa premisser,

  Martin Lindeskog

  • http://majalarsson.se Maja Larsson

   Tack så mycket, roligt du gillar! :)

 • Pingback: Vad händer? | Maja Larsson()

 • http://l-o.gafvert@hotmail.com L-O

  Precis som du är jag i högste grad ny på detta. Jag snurrade runt bland de olika sidorna och helt plötsligt började PC:n prata med mig. Jag fann H.Larsson som fanns i Karlsskoga på en radiostation. Detta gav mig ett antal nya kontakter. ´Kära Marja, Om du känner för det, håll kontakt med mig. Gubben Gäfvert 70.

 • Pingback: Saker poppar upp | Maja Larsson()

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

 • Tillgänglig på App Store
 • Hämta på Google Play
WebCoast Appen