Navigation

En mängd nya idéer och inspiration

TerraTel AB är en av silversponsorerna för WebCoast 2012. Vi träffade marknadsansvarig Joacim Dahlberg och grundaren Mattias Pålsson, för att höra deras tankar om WebCoast.

Mattias PålssonBerätta om verksamheten…

TerraTel AB startade 1994 och har sedan dess varit verksamt inom IT. Fokus ligger på tjänster som t ex webbhotell, epost-lösningar, back-up-lösningar, serverhotell, IT-drift, support och konsultverksamhet.

Idag är vi 9 anställda i företaget och har kontor på Lindholmen, en kort promenad från de lokaler där WebCoast kommer äga rum. Företaget har en egen datorhall och infrastruktur. Vi hjälper våra kunder att bygga, förvalta och leverera tjänster till tusentals företag, organisationer och samarbetspartners över hela världen – dygnet runt, året om.
Läs gärna mer om oss på http://www.terratel.se/

Varför är ni med på WebCoast?

En av våra medarbetare besökte WebCoast 2011 och beskrev det som väldigt givande. Vi tror att de människor vi kan komma att träffa under WebCoast 2012 är precis rätt målgrupp för oss att nå ut till. Vi har inte varit på någon unconference tidigare och är väldigt nyfikna på konceptet.

Vad har ni för förväntningar?

Vi tror att WebCoast kommer att innebära mer spännande och engagerande ämnen än andra mer traditionella konferenser. Förväntningarna är HÖGA!

Joacim Dahlberg

Vad vill ni dela med er av på WebCoast?

Våra lokaler ligger alldeles i närheten av konferensområdet, så vi kommer att erbjuda guidade turer till vår serverhall. En visning tar ca 20 minuter. Du kan anmäla ditt intresse för detta här: http://www.terratel.se/event/webcoast2012/
Vi vill gärna ha en visning av hur en serverhall ser ut och vad det hela innebär. När det gäller allt med internet och datasäkerhet så ska det bara fungera men någonstans så finns tekniken även fysiskt. Detta är just vår huvudverksamhet och därmed en aktör som ser till att olika företags it-verksamhet fungerar driftsmässigt. Det känns också tryggt att förmedla att vår serverhall klarat av det amerikanska läkemedelsverkets krav på just datasäkerhet.

I övrigt kommer vi även att hålla i en session, kopplad till vår verksamhet. Exakt vad det blir återstår att se. Från TerraTel AB kommer 2-3 personer att medverka på konferensen.

Vad vill ni lära er av andra på WebCoast?

Allt! Vi kommer aldrig att bli fullärda, vilket i sig är utvecklande och det blir heller aldrig tråkigt. Vi hoppas få en mängd nya idéer och inspiration. Vi vill ta del av andra deltagares kunskaper och hoppas på engagerande diskussioner och även att förkovra oss i nya spännande ämnen.

Intervjuare: Karin Lundberg

Fotograf: Sina Farhat

 

  • http://egosoletrader.com Martin Lindeskog

    Joacim & Mattias: Det var trevligt att träffa er igen! Jag ser fram emot att kolla in er serverhall! :)

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen