Navigation

Det lyxigaste godiset finns på WebCoast

Sandra Gonzalez, @sgonz77 på Twitter, har arbetat som marknadsförare i över 10 år och sedan ett par år i rollen som produktchef på ett B2B-företag inom bageribranschen, Norlander Zeelandia. Numera i en ny roll som mamma sedan årsskiftet. Att var hemma och kunna ta del av det senaste via Internet är ett sätt att hålla sig uppdaterad men hon har även valt att engagera sig bakom kulisserna på Webcoast.

Varför kommer du att delta under Webcoast?
Det finns många olika anledningar till att vara med på Webcoast-helgen men jag tycker att är du det minsta nyfiken på vad det är som är aktuellt just nu och på det som är på g inom digital kommunikation, så ta chansen! Som marknadsförare är det få tillfällen som man kan få så pass mycket information under en och samma helg inom detta område. Fick den erfarenheten när jag var på Geek Girl Meetup i Köpenhamn i början av november. Då var unconference, grid och sessions något nytt för mig. Men vilken lyckoträff! Mycket matnyttig information och mycket nätverkande.

Något speciellt du fick lära dig under denna unconference?
Ja, jag har alltid arbetat med säljkampanjer och de senaste åren kopplat de till webb på något sätt. Dock har jag inte haft någon bra modell för hur man kan räkna hem generella förbättringsarbeten på webben. Ibland kan det vara svårt att motivera en satsning utan någon form av ROI (return of investment) av marknadsföringsinsatser – under denna dag fick jag flera klockrena exempel.

Dessutom tyckte jag att upplägget med hela unconference och dess sessioner var mycket bra – man fick det bästa i koncentrerad form och för det blev jag citerad av Sveriges Radio, som var på plats: ”Att komma hem härifrån är som att ha famnen full med det lyxigaste godiset ur en välsorterad godisskål”

Läs gärna på: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2689&artikel=4164772

av Maria Gustafsson, @MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen