Navigation
WebCoast teater

Deltagarintervju: Christina Löfving

Stolt lärare, it-mamma och författare. Det går inte att ta miste på att Christina Löfving brinner för både lärande och IT.

Förra året var hon tjänstledig från sitt arbete som IT-pedagog och reste runt i landet för att utbilda andra lärare i hur man på bästa sätt använder digitala verktyg i undervisningen. Dessutom skrev hon klart en bok som riktar sig till lärarstudenter och lärare: ”Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen”.

När året var slut kunde hon inte tänka sig något annat än att arbeta som lärare igen, så nu har hon en etta. Hennes klass finns på www.jamalskompisar.se – ett ställe för barn av barn.

Hur kommunicerar du på internet?

Facebook använder jag mest som kanal för mina nära vänner. Twitter använder jag däremot på ett annat sätt. Där lyssnar jag gärna på folk inom andra branscher än skolan och deltar till och från i olika samtal. Jag vill dra nytta av andra områden och inte enbart fastna i de samtal skolan ofta ägnar sig åt. Sedan bloggar jag om lärande på www.itmamman.se sedan många år tillbaka.

By the sea

Foto: By the sea” av kalexanderson www.flickr.com/photos/kalexanderson CC:by-nc-sa 

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?

Jag kan tänka mig att tillföra idéer om vad barn och unga efterfrågar och hur människor inom skolan tänker kring olika saker.

Vad vill du lyssna på och få veta mer om på WebCoast?

Jag vill höra allt! Men det går ju inte … En session om podcast kommer jag nog att leta efter. Fast mest hoppas jag på att få höra något oväntat som kan berika mitt tänkande och ställa saker och ting på ända. Det vore det bästa som kunde hända på WebCoast!

 

Intervjuad av: Jenny Korpi

 

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen