Navigation
webcoast unconference grid

Deltagarintervju: Anders Nyman

Hängiven instagrammare och otrogen twittrare. Anders Nyman är mannen med många sidoprojekt och ett stort intresse för sociala kanaler, främst poddradio och sociala medier.

Anders är egenföretagare i den grafiska branschen och formger främst ”gammelmedia” som tidningar, kataloger och böcker. Men tack vare alla sina sidoprojekt har han även jobbat med nya medier ända sedan formatets begynnelse. Några av de projekt som Anders sysslar med just nu är Uppsnappat.nu (blogg), Staticthenovel.com (bok), Renoveringstider.se (byggprojekt) och Femsnabba.se (intervjublogg).

Hur kommunicerar du på internet?

Mestadels via Facebook och mejl. Jobbkontakterna sker fortfarande mest mejlledes men flyttas så sakteliga över till Facebook, vilket jag tycker är både roligt och praktiskt.

Jag har även varit en aktiv twittrare, men det är en kanal som jag är relativt otrogen mot eftersom den kräver mycket av användaren och det kan jag inte alltid ge. Man kan säga att jag är lite av en periodare när det gäller just Twitter, men jag tycker ändå att det är en fantastisk kanal.

Däremot är jag en hängiven Instagramanvändare. Jag älskar att både ta egna bilder och kolla på andras!

deltagare_anders_nyman

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?

Det här året har jag inte för avsikt att lära ut något själv, i alla fall inte i de officiella forumen, men jag diskuterar gärna poddradio och upplyser om de stora fördelar mediet har jämfört med annat. Sedan vill jag gärna diskutera beröringspunkten mellan böcker och sociala medier, eftersom jag både är författare och arbetar med bokproduktion.

Vad vill du lyssna på och få veta mer om på WebCoast?

Allt. Det svåra är att man måste begränsa sig. Det är så mycket kunskap som sprids under de här dagarna och jag önskar att jag kunde sakta ner tiden så att jag hann insupa allt!

Jag hoppas på ett par sessioner med de stora namnen (Jardenberg, Sarah B, Deeped etc.) och även ett par ”aha-sessioner” med oss vanliga dödliga aktörer. För två år sedan var det faktiskt under de små sessionerna som de stora miraklen inträffade.

Lite mer konkret hade jag velat se en session om språket i sociala medier, där man tittar på utvecklingen och identifierar möjligheter och faror. Jag vet ju att ett antal språkvårdare ska dit, så…?!

Det vore också roligt om det blev en spontansession om poddradio igen, gärna med flera deltagare som kollaborerar helt spontant, ungefär som under WebCoast 2011.

Men mest av allt längtar jag efter att få träffa alla igen. Det var alldeles för länge sedan!

 

Intervjuad av: Jenny Korpi

  • http://www.tomatsallad.nu/ chefstomaten/Kristina Svensson

    Skoj. Böcker har jag också ett visst intresse av men podradio kan jag inget om. Ska bli kul ses igen.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen