Navigation

Då knackade jag kod nu bygger jag wikisidor

Ingela Clarin är gammal i gamet med att bygga webbsidor. Hon är nyfiken på att delta i en deltagardriven unconference för första gången och reser från Skåne för att delta i WebCoast.

Twitternamn: Plingan71
Sajt: http://plingansiktblogg.blogspot.com

Hur kommunicerar du på internet?
Genom jobbet blir det mycket mail, men privat har det av hävd varit Facebook. Nu när jag dock äntligen fattat tjusningen med Twitter är jag där så ofta jag kan, och skaffar massor av härliga nya kontakter. På WebCoast får jag chans att träffa några av dem irl, och vem vet vad som kan utvecklas ur det? Gemensamma nätbaserade projekt, nya jobbmöjligheter, vänner – möjligheterna är stora.

Vad vill du prata om och lära ut till andra på WebCoast?
Nätet som arbetsplats känns som så nytt för mig, i jämförelse med så många andra, trots att jag knackade html redan i mitten av 90-talet och hängde mycket på talkers, som väl kan liknas vid dåtidens Twitter (eller heta linjen för de av oss som minns det). I mitt yrke har det inte givits så stor plats åt just IT och sociala medier förrän de senaste åren, så om jag har något att lära andra är jag mer osäker på. Jag har arbetat en del med Smartboards och har just nu ett rätt stort wikiprojekt på gång – men jag känner mig ödmjuk inför andra och vågar nog inte dela med mig. Inte än.

Vad vill du lyssna på och veta mer om av andra deltagare på WebCoast?
Jag är nyfiken på nästan allt! Hur man kan jobba med olika tjänster och program i undervisningen och/eller planeringen av densamma, hur man skriver läsarvänligt, hur man arbetar 1-1 på ett bra sätt, creative commons, källkritik, nya trender – allt! Detta är det första deltagarstyrda evenemang jag deltar i och jag tror inte jag kan bli besviken. Snarare överväldigad!

av Maria Gustafsson, @MikuMaria

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen