Navigation
Datorskärm

Be the conversation

För några år sedan var det många företag som var skeptiska till sociala medier och eventuell kritik som kom den vägen, tills att det sedan har svängt till att det var bra och givande att bemöta kunder och blivande kunder på nätet – till och med positivt att kunna bemöta missnöje, att kunna vända och bemöta detta på rätt sätt.

Det som vi ser nu är att fler och fler aktörer tar leaden i sin bransch/inom sitt område och samlar alla som är intresserade av ett specifikt ämne på en och samma plats (ofta en hub) på nätet. Det handlar om att dela med sig av sin kunskap men också om att samla ihop och göra det enkelt för de som är intresserade av ett om samma kunskapsområde. Det bygger trovärdighet att göra det/samla informationen och det ger en överblick över marknaden inom det området

Ett sådant exempel är IBMs Big Data Analytics Hub där stor del av information och kunskap om big data är samlad. Där ligger IBMs egna företagsblogg, egna whitepapers, senaste nytt/lästa på nätet, presentationer och mycket mera. För användare, forskare och för blivande intressenter finns alla tillgänglig information och delad kunskap.

Ett annat sådant exempel är Svenska Handelsbankens satsning på att dela med sig av sin kunskap genom att starta en webb-tv-kanal om ekonomisk och finansiella nyheter – EFN.se Studio 12. Tanken är densamma – dela med sig av sin kunskap och bygga förtroende hos kunder och blivande kunder.

Sammanfattningsvis så kan vi nu se en trend åt ”Be the conversation”. Alltså samla kunskap och information kring ett visst ämne och bygg förtroende så att företaget kan etablera och utveckla långa relationer med kunder och blivande kunder. Detta är numera många företags utmaning rent marknadsföringsmässigt på nätet. Hur kommer man dit?

När man delar med sig av sin kunskap blir det 1+1=3. Den samlade kunskapen försvinner inte utan växer och utvecklas. Vad finns det som du som kommer på WebCoast kan dela med dig av? Vad planerar du att prata om? Hur förbereder du dig och vad ser du som utkomst av din session?

Text: Malin Friis-Liby

Foto: Susanne Nilsson

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen