Navigation
tack-hej-da-webcoast

WebCoast säger hejdå och tack för allt!

Efter fem årliga knytkonferenser är det dags för oss i WebCoast att säga hejdå och tack till alla er hundratals människor som på olika sätt medverkat till att göra WebCoast till en fantastisk återkommande succé. Vi stannar upp en kort stund och tittar tillbaka innan vi tar nya steg framåt till nya äventyr. Läs mer »

Susse Tinz

Möte Susse Tinz – en frilansande specialpedagog

Susse Tinz beskriver begreppet knytkonferens på ett målande sätt. Träffa @SusseTinz och utöka ditt nätverk av idérika individer som är
intresserade av Informations- och kommunikationsteknik!

Profil: Susse Tinz – https://twitter.com/sussetinz

Frilansande idérik specialpedagog med stort IKT-intresse. Creative special needs teacher, passion for ICT

IMG_0187.JPG

Avslutning-talkshow med djur, barn, husband och gästparad

Crowdsourcad talkshow var ett initiativ från förra året som självklart var tvunget att komma i repris 2015. Dock med helt nytt innehåll förstås. Med Christian Riedl i täten och ett KORG-baserat husband var det dags att hitta nya spännande gäster och ställa helt oförberedda frågor.

När Matthew Moroni blev förste person i stolen fick vi snabbt switcha till engelska, men att byta tillbaka till svenska var inte lika enkelt för programledaren. Men i god Kurt Olsson-anda tog han sig an blädderblocket och satte upp showens ämnen.

Maria Gustafsson var en självskriven gäst och pratade om sin vision för WebCoast, att använda konceptet över hela Sverige och utomlands. Dessutom sprida knytkonferensen som format för möten i andra branscher än just kommunikation på webben.

Trots saknad knapp i byxa (lagad med säkerhetsnål från konferensnamnbricka) fortsatte talkshowen i stor stil. Markus med 3D-scannern berättade mer om sitt intresse för prylen i fråga och det är just ett intresse, då han faktiskt inte jobbar med detta. 

Journalisten Anders Thoresson har inte missat ett enda WebCoast. Han intygade att det inte var bättre förr, och berättade om en av sina sessioner i år; om säkerhet på internet. ” Internet är inte bara katter, det är även stulna lösenord.”

Tua Wigfors hade väckt Christians nyfikenhet med sin syltkokning och det visade sig att hos henne var den i en unik kombination med ledarskap. En jam session helt enkelt! Julia Åhall, grafisk designer och mamma till WebCoast-loggan, berättade om hur hon efter fem år äntligen hållt sin första session, Layout for dummies, och att Malmö har ett fantastiskt kallbadhus.

Stellan, som i sista stund hade återhämtat sig från sin bohuslänska mellanstadieinfluensa, hade fått ångest av att följa WebCoast hemifrån och istället vänt sig till soffan och Sons of Anarchy för tröst. Hasse Selander, enligt egen utsago ”veteran på många sätt”, sammanfattade problematiken i att få musiker att marknadsföra sig på internet. 

Att ha djur och barn i direktsändning kan vara vanskligt med Jonte Arnäs hade så klart full koll på läget. Han fick representera det ovanligt stora barngänget på årets konferens och klargjorde att Snapchat, KIC och Instagram var de viktigaste sociala medierna för unga. Och att räkmackan var en riktig hit! Även veteranen Amy som gjorde sitt tredje WebCoast berättade att hon dekorerat sin skol-iPad med nya klistermärken och att hon till vardags använder den till t.ex. när de jobbar med skolarbeten i Google Drive.

Anna förklarade pi-dagen men också hur hon hamnat på WebCoast som ett alternativ till det uteblivna SSWC. Själv hade hon hållit en session om Facebook-administration. Christian, som många känner som @sundhult, fick berätta om hur en session förra året med Mikael Trieb fick honom att säga upp sig och förändra sitt liv. Nu känner han sig fram för att hitta vad han verkligen vill göra med sitt liv.

Lördagskvällens konferencierer Sara och Cedrik var nöjda med hela konferensen, trots att det varit mycket att hålla reda på. De öppnade också för möjligheten att förändra WebCoast till nästa år. Från Kreathonet redovisades en uppfinning; ett bälte som hjälper en blind person att ta sig fram genom att vibrera på höger eller vänster sida beroende på åt vilket håll man ska gå.

Avslutningsvis fick även bandet Kalle Möller och Erik Torstensson ”Slaves to nothing” presentera sig och utmaningen att ”spela något som låter som Hagge Geigert”. Att visa upp analogsynthar blev en ljudupplevelse styrd av blomsterkvastar i gummi.

IMG_0184.JPG

Att våga marknadsföra sin musik på webben

Ska du sats så måste du släppa. Många musiker eller personer i andra konstnärliga uttryck vågar inte släppa sin trygga inkomst för att satsa på något så osäkert som att försörja sig på sitt artisteri. Men alla konstnärer har inte så lätt för att se på sig själva som företagare som måste sälja sig själva. Hasse Selander jobbar med sådana personer dagligen, och startade en diskussion om hur man kan hjälpa dem att hitta en väg fram i marknadsföringen.

Läs mer »

IMG_0180.JPG

Femårsfest med fyrverkeri

Efter en lång dag med många nya intryck vill man bara lägga sig och vila. Eller? Nä, inte på WebCoast! Där går vi direkt på smaskig middag och dessert, ett quiz, tusen och en youtube-klassiker, lite trolleri och för några få även Mello. Och strax efter att Måns Zelmerlöw kammat hem seger brände vi av ett hejdundrande femårsfyrverkeri innan de då nästan djupfrysta deltagarna fick skynda in på After WebCoast hos Radisson Blu Riverside.

IMG_0167.JPG

Millennials försöker tills det funkar

Sociala media-strategen från New York, Matthew Moroni, lockade många till lokal AppSpotr när han skulle prata om Millennials. Millennials, som är personer födda från tidigt 80- tal till tidig 2000-tal och som idag motsvarar 24% av Europas befolkning och 27% av USA:S dito.

Läs mer »

IMG_0162.JPG

Skumma signaler och säkraste vägen ut på internet

Peter Ljungstrand och Anders Thoresson satte upp ett trådlöst nätverk, döpte det till ”WebCoast2015” och satte upp en DNS-spoof. Ett litet experiment för att visa hur enkelt det är att avlyssna trafik (vilket de inte gjorde i detta fall). Nätavlyssning är mycket enklare än vi tror, och mycket närmare oss än NSA-hotet.

Läs mer »

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen