Navigation
IMG_0187.JPG

Avslutning-talkshow med djur, barn, husband och gästparad

Crowdsourcad talkshow var ett initiativ från förra året som självklart var tvunget att komma i repris 2015. Dock med helt nytt innehåll förstås. Med Christian Riedl i täten och ett KORG-baserat husband var det dags att hitta nya spännande gäster och ställa helt oförberedda frågor.

När Matthew Moroni blev förste person i stolen fick vi snabbt switcha till engelska, men att byta tillbaka till svenska var inte lika enkelt för programledaren. Men i god Kurt Olsson-anda tog han sig an blädderblocket och satte upp showens ämnen.

Maria Gustafsson var en självskriven gäst och pratade om sin vision för WebCoast, att använda konceptet över hela Sverige och utomlands. Dessutom sprida knytkonferensen som format för möten i andra branscher än just kommunikation på webben.

Trots saknad knapp i byxa (lagad med säkerhetsnål från konferensnamnbricka) fortsatte talkshowen i stor stil. Markus med 3D-scannern berättade mer om sitt intresse för prylen i fråga och det är just ett intresse, då han faktiskt inte jobbar med detta. 

Journalisten Anders Thoresson har inte missat ett enda WebCoast. Han intygade att det inte var bättre förr, och berättade om en av sina sessioner i år; om säkerhet på internet. ” Internet är inte bara katter, det är även stulna lösenord.”

Tua Wigfors hade väckt Christians nyfikenhet med sin syltkokning och det visade sig att hos henne var den i en unik kombination med ledarskap. En jam session helt enkelt! Julia Åhall, grafisk designer och mamma till WebCoast-loggan, berättade om hur hon efter fem år äntligen hållt sin första session, Layout for dummies, och att Malmö har ett fantastiskt kallbadhus.

Stellan, som i sista stund hade återhämtat sig från sin bohuslänska mellanstadieinfluensa, hade fått ångest av att följa WebCoast hemifrån och istället vänt sig till soffan och Sons of Anarchy för tröst. Hasse Selander, enligt egen utsago ”veteran på många sätt”, sammanfattade problematiken i att få musiker att marknadsföra sig på internet. 

Att ha djur och barn i direktsändning kan vara vanskligt med Jonte Arnäs hade så klart full koll på läget. Han fick representera det ovanligt stora barngänget på årets konferens och klargjorde att Snapchat, KIC och Instagram var de viktigaste sociala medierna för unga. Och att räkmackan var en riktig hit! Även veteranen Amy som gjorde sitt tredje WebCoast berättade att hon dekorerat sin skol-iPad med nya klistermärken och att hon till vardags använder den till t.ex. när de jobbar med skolarbeten i Google Drive.

Anna förklarade pi-dagen men också hur hon hamnat på WebCoast som ett alternativ till det uteblivna SSWC. Själv hade hon hållit en session om Facebook-administration. Christian, som många känner som @sundhult, fick berätta om hur en session förra året med Mikael Trieb fick honom att säga upp sig och förändra sitt liv. Nu känner han sig fram för att hitta vad han verkligen vill göra med sitt liv.

Lördagskvällens konferencierer Sara och Cedrik var nöjda med hela konferensen, trots att det varit mycket att hålla reda på. De öppnade också för möjligheten att förändra WebCoast till nästa år. Från Kreathonet redovisades en uppfinning; ett bälte som hjälper en blind person att ta sig fram genom att vibrera på höger eller vänster sida beroende på åt vilket håll man ska gå.

Avslutningsvis fick även bandet Kalle Möller och Erik Torstensson ”Slaves to nothing” presentera sig och utmaningen att ”spela något som låter som Hagge Geigert”. Att visa upp analogsynthar blev en ljudupplevelse styrd av blomsterkvastar i gummi.

Ladda ned WebCoast-appen!

Ladda ner WebCoast-appen och få snabb och enkel tillgång till bland annat programmet. Du kan exempelvis spara ned ditt eget schema för helgen! Appen finns för båda iOS och Android i respektive App Store.

  • Tillgänglig på App Store
  • Hämta på Google Play
WebCoast Appen